23948sdkhjf

Seks tidligere Vestas-medarbejdere sigtet for bedrageri

Den tyske anklagemyndighed har nu formelt rejst sigtelse mod seks tidligere ansatte i Vestas’ tyske datterselskab.
I marts i år anmeldte Vestas en række ledende medarbejdere i Danmark og Tyskland til politiet, fordi man havde fået et tip om en række mistænkelige transaktioner. Blandt disse var den daværende europæiske salgsdirektør Hans Jørn Rieks. Hverken Vestas eller den tyske anklagemyndighed har dog bekræftet, at Rieks er blandt de personer, der nu er rejst bedragerisigtelse mod.

- Anklageren i Kiel har igangsat en strafferetlig undersøgelse på grund af mistanke om bedrageri og medvirken til bedrageri overfor Vestas Deutschland af daværende ledende medarbejdere og firmaindehavere. I den forbindelse har vi ransaget otte steder i Slesvig-Holsten og Berlin, siger anklager Manfred Schulze-Ziffer, fra anklagemyndigheden i Kiel, til Jyllands-Posten.

Anklagen mod de seks lyder ifølge avisen på, at de har scoret en række ekstraindtægter på private forretninger på vindmøllemarkedet, der var i konflikt med deres position i Vestas.

Samtidig med sigtelserne i Tyskland er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, det tidligere Bagmandspolitiet, i Danmark i gang med at undersøge en parallelsag, hvor man dog endnu ikke har taget stilling til, om der er foregået noget ulovligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156