23948sdkhjf

GPV investerer stort på fabrikken i Aars

Elektronikproducenten skifter den ene af sine to danske produktionslinjer på fabrikken i Aars ud med udstyr, der leveres af Core-EMT.
Investeringen er udstyr fra Yamahas YS-serie, som Core-EMT er enedistributør af i Norden.

Teknologiens naturlige udvikling har gjort kravene til printmontage stigende. Derudover bliver udformningen af komponenter kun mere kompleks, og alt skal i dag automatiseres, hvis det skal være rentabelt at producere i Danmark.

- Kompleksiteten i dag betyder, at der på en hukommelseskreds kan være hundredevis af ben, som automatisk skal monteres. Derfor skal montageprocessen være meget nøjagtig, og montagemaskinerne skal kunne operere meget præcist, siger Bo Lybæk, der er administrerende direktør i GPV.

Millionaftale
Nu har GPV besluttet at opdatere sin danske elektronikvirksomhed og har indgået en millionaftale med Yamaha-distributøren Core-EMT.

- Vi er meget tilfredse med denne aftale. I en tid hvor megen produktion rykkes til Asien, har vi arbejdet ihærdigt på at blive tilsvarende konkurrencedygtige på vores danske fabrik. Det er et vigtigt signal for os at sende, at den danske del af GPV nu er helt på linje med den teknologiske udvikling, siger Bo Lybæk.

Med aftalen skifter GPV en hel produktionslinje ud med screen printere, pick & place og AOI fra Yamaha YS-serien. Yamahas software gør det muligt for modulerne at tale sammen og derved sikre en 100 procent direkte overvågning af produktionsprocessen, fortæller Anders Thomsen, Plant Manager i GPV, og uddyber:

- Den store gevinst ligger i, at vi nu er hurtigere. Tidsforbruget til programmering og drift bliver reduceret kraftigt, og vi kan køre mere igennem på kortere tid. Kostprisen pr. enhed skulle derfor gerne falde betragteligt.

Unik leverandør
Yamaha er den eneste leverandør, der kan levere en fuld produktionslinje. Det gør aftalen unik.

- Alle moduler findes i Yamahas portefølje. Andre udbydere kan eksempelvis godt tilbyde screen printere og pick & place, men så ikke AOI. Her kommer alt fra Yamaha, siger administrerende direktør i Core-EMT og enedistributør for Yamaha i Norden, Steen Haugbølle.

Den fulde produktionslinje medfører økonomiske og tidsbesparende fordele. Eksempelvis er alle maskiner udstyret med samme bruger interface, som medfører store besparelser på træning af personalet.

Hvor GPV tidligere måtte træne operatører på hver enkelt maskine, kan de i dag træne på hele linjen og dermed skære op til to-tre ugers træning fra for hver enkelt medarbejder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094