23948sdkhjf

Delta går nye veje i Norge

Teknologihuset skal udvikle lastbil-chip på usædvanlig kredit.
- Vi skal udvikle og producere en ny mikrochip til en DSRC-løsning til lastbiler. Løsningen skal håndtere både brobizz, elektronisk fartskriver og flere andre funktioner, fortæller Gert Jørgensen, som er VP Sales & Marketing hos Delta i Hørsholm.

- Vi har i forvejen sådan en chip på hylden, men vores nye udgave vil byde på en række nye funktionaliteter, og samtidig bliver den mere cost-effektiv.

Ordren kommer fra en eksisterende kunde i Norge, og udviklingsprojektet løber over de kommende halvandet år. Lige nu er Delta i gang med at få specifikationen på plads.
Efterfølgende kommer der en designfase, en produktionsfase og til sidst en kvalificering, hvor løsningen bliver officielt godkendt.

Delta får sin betaling ved på forhånd aftalte trin i hver af de fire faser.

Usædvanlig kredit
Netop fordi udviklingsprojektet kan deles op i klart adskilte faser, har det været muligt at skrue en meget attraktiv finansiering sammen. Delta får som nævnt sine penge løbende over halvandet år, men den norske kunde finansierer investeringen via en dansk bank og betaler derfor over tre år.

EKF (Eksport Kredit Fonden) stiller garanti for betalingerne.

- Vores norske kunde har en solid økonomi, men han vokser meget kraftigt i øjeblikket, så han holder et vågent øje med sin likviditet. Uden muligheden for at finansiere projektet ville han helt sikkert have udskudt investeringen til senere. Så han synes, at finansieringsløsningen via EKF og banken er genial – og det synes jeg egentlig også, siger Gert Jørgensen.

- Udviklingsprojektet er i sig selv en ordre på i omegnen af fem millioner kroner. Derefter kommer der så årlige leverancer af chippen på samme niveau, så det er en af den slags ordrer, vi rigtig gerne vil lukke nogen flere af.

Delta har 250 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079