23948sdkhjf

Nyt roboteventyr i Odense

Den nystartede virksomhed MiR, Mobil Industrial Robots, vil skabe et nyt dansk roboteventyr.
Den nystartede virksomhed MiR, Mobil Industrial Robots, er klar til indtage verdensmarkedet med en lille nyskabende transport-robot. Det skriver virksomheden, der har hjemme i Odense, i en pressemeddelelse.

Navnet på den nye robot er MiR100, og der er tale om en højteknologisk, intelligent udgave af noget, der kan ligne et bord med hjul, og den er på størrelse med en halv europapalle. Robotten kan automatisere intern transport i virksomheder, på sygehuse og i service- og detailsektoren.

Den fynske investor, Søren Michael Juul Jørgensen, har netop valgt at investere et sekscifret beløb i virksomheden, som han i et års tid har være bestyrelsesmedlem i.

Derudover tæller virksomheden stifter Niels Jul Jacobsen og den nytiltrådte administrerende direktør Thomas Visti.

Sidste år blev der solgt 1300 mobile robotter på verdensplan, og i perioden 2014-2017 ventes en tidobling. MIR forventer i 2017 minimum en omsætning på over 30 millioner og en medarbejderstab på 30-35 personer.

MiR har fokus på Danmark og Tyskland
Thomas Vistis ambition er at bruge sine erfaringer fra sin hidtidige karriere til at skabe tilsvarende imponerende vækstrater i MiR. Hos Universal Robots steg salget fra 3 til 135 millioner kroner i de fem år, Thomas Visti var ansvarlig for salget.

Før stillingen hos Universal Robots, arbejdede han syv år som salgschef for Sauer-Danfoss med primær fokus på internationalt salg til truckmarkedet. Nu skal erfaringerne med at skabe en eksportsucces overføres til MiR.

- Jeg glæder mig til at få taget fat, for jeg synes produktet er utroligt spændende og tror på, at der er stort potentiale for internationalt succes. Vi er unikke på kombinationen mellem brugervenlighed og pris. De ansatte kan selv programmere MiR100 og bruge den fleksibelt. Desuden er MiR godkendt til kollaborativ kørsel; det vil sige, at den frit må køre i omgivelser med mennesker. Så nu skal vi bare ud og gøre virksomhederne opmærksomme på, at produktet eksisterer, og typisk kan tjene sig selv hjem på under et år, siger administrerende direktør, Thoms Visti.

I første omgang fokuserer MiR på det danske og tyske marked i 2015. I årene derefter udvides horisonten til flere lukrative markeder for på sigt at blive global leverandør af mobile robotter.
For rigtigt kunne geare virksomheden yderligere til at erobre flere markeder og skabe international succes, forventer administrerende direktør Thomas Visti dog et behov for yderligere større kapitaltilførsel ultimo 2015. Thomas Visti har i øvrigt selv i forbindelse med sin indtræden også investeret i virksomheden.

Lettet stifter
Stifteren af MiR, Niels Jul Jacobsen, er lettet over, at organisationen nu er gearet godt til at løfte det næste skridt.
Det har hele tiden været min strategi selv at bringe virksomheden det første stykke, indtil vi havde et gennemprøvet produkt, og derfor har jeg hele tiden ledt efter en med Thomas Vistis profil.

- Derfor var det heldigt, at han var interesseret i det. Ligesom jeg har stor gavn af Sørens Michael Juul Jørgensen værdifulde erfaring til at undgå de værste faldgruber. De her nye kræfter er lige præcis, hvad firmaet har brug for. Det giver mig mulighed for at styrke videreudviklingen, så vi kan sikre både høj kvalitet og kort leveringstid, forklarer Niels Jul Jacobsen, MiR.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125