23948sdkhjf

Danish Aerospace Company går nyt travlt år i møde

Virksomheden havde i 2013/2014 en meget tilfredsstillende indtjening på 7,4 millioner kroner og travlheden fortsætter.
Danish Aerospace Company, DAC, der blandt andet udvikler rumudstyr for den europæiske rumfartsorganisation ESA og for NASA, havde i det seneste år en større levering på udstyr til Den Internationale Rumstation på 75 kilo - og endnu en er under forberedelse til opsendelse i december.

I det forløbne år har selskabet haft en stor tilgang af nye kontrakter og tillæg til eksisterende kontrakter.

Hjælpe dansk astronaut
Herudover forsatte supportaktiviteterne til både ESAs og NASAs brug af rumstationen, som er permanent bemandet med seks astronauter. DAC er også i gang med at hjælpe ESA og Danmark med at forberede og implementere en række af de mange aktiviteter og forsøg, som den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen skal lave på sit ti dages ophold på Den Internationale Rumstation i september 2015.

Kontrolrum i Odense
I løbet af det forløbne år er mere end 41 større forsøgssessioner, både med DAC’s eget udstyr og andet udstyr fra ESA, blevet supporteret fra selskabets kontrolrum i Odense, hvor der er live‐lyd, billede og data‐forbindelse til rumstationen.

- I løbet af det seneste år har vi gennemført rigtig mange videnskabelige eksperimenter for den europæiske rumfartsorganisation ESA. Mange af dem med vores eget respirationsfysiologiske udstyr på rumstation. Samtidig er det lykkedes os ekstremt hurtigt at få udviklet og opsendt nyt udstyr, som skal bruges i 2015, hvor man for første gang skal lave videnskabelige forsøg i rumstations luftsluse, som normalt kun bliver brugt til rumvandringer, siger Thomas A. E. Andersen, administrerende direktør i Danish Aerospace Company og tilføjer:

- Højdepunktet i 2015 bliver uden tvivl den danske ESA‐astronaut Andreas Mogensens besøg til september, som vi har travlt med at forberede.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078