23948sdkhjf

Eksporten stiger hos ITEK-virksomhederne

Salget til udlandet steg med hele 16,3 procent i tredje kvartal for virksomheder inden for ITEK-området.
De syv delbrancher inden for ITEK-området oplevede en positiv vækst i eksporten i tredje kvartal på hele 16,3 procent. Til gengæld lå det indenlandske salg samlet set stille med en lille tilbagegang på 0,2 procent. Stagnationen på det danske marked understreger, at der fortsat er behov for en national IKT-vækststrategi.

- Udviklingen i eksporttallene er virkelig godt nyt. Det viser, at mange af vores virksomheder arbejder målrettet med at styrke deres konkurrenceevne i forhold til de internationale markeder. Det er flot. Til gengæld er det bekymrende at vores hjemmemarked samlet set står i minus. Tallene understreger endnu en gang, at det haster med en ambitiøs national IKT-vækststrategi til at sætte gang i væksten herhjemme. Det vil ikke blot sætte gang i væksten på ITEK-området, men hos alle virksomheder der anvender ny teknologi til øge produktiviteten og innovationen, siger branchedirektør Adam Lebech, DI ITEK, og tilføjer:

- Eksportfremgangen på ITEK-området fremstår særligt imponerende, hvis vi sammenligner med de øvrige brancher under DI. Samlet set opnåede alle DI-brancherne under ét en mere beskeden eksportvækst på 2,3 procent fra anden til tredje kvartal 2014. Denne flotte eksportfremgang på ITEK-området skyldes derfor ikke, at økonomierne buldrer derudaf på vores eksportmarkeder.

Originalartikelen: http://itek.di.dk/Aktuelt/Nyheder/pages/...

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079