23948sdkhjf

Problemer i produktionen rammer B&O-regnskab

Underskud på op mod 100 mio. kr. i andet kvartal får Bang & Olufsen til at nedjustere. Bestyrelsesformand udelukker ikke salg.
Bang & Olufsen reviderede kort før jul forventningerne til 2014/2015, og der var tale om alt andet end en tidlig julegave.

Ramp-up-problemer i produktionen har i højere grad end forventet påvirket timingen af vigtige produktlanceringer, bruttomarginen og kapacitetsomkostningerne, oplyser Bang & Olufsen i en selskabsmeddelelse. Disse og andre problemer i forsyningskæden har haft en betydelig negativ indvirkning på koncernens økonomiske resultater i andet kvartal.

Omsætningen ventes at falde med otte mio. kr. sammenlignet med året før. Det viser de foreløbige resultater for andet kvartal af 2014/2015. Sammenholdt med lavere bruttomargin og øgede kapacitetsomkostninger ser resultat af primær drift for andet kvartal ud til at blive negativ på mellem -90 og -100 mio. kr.

Bang & Olufsen reviderer på den baggrund forventningerne til regnskabsåret 2014/15. Blandt andet forventes frie pengestrømme i anden halvdel af regnskabsåret at ligge i intervallet 50-100 mio. kr. via en kombination af indtjening og en reduktion i nettoarbejdskapital.

Bestyrelsesformand åbner for salg
I kølvandet på nedjusteringen luftede bestyrelsesformand, Ole Andersen, muligheden for, at B&O i fremtiden kan blive opkøbt.

- Vi har nu sat gang i en omfattende gennemgang af vores kompleksitet og den skala, vi arbejder ud fra. De to ting har været vores helt store udfordring. Vi skal afklare, om vi har for mange ben, og om vi overhovedet har størrelsen til at producere tingene lønsomt. Her kigger vi også på alle strukturelle muligheder, og et salg er ikke udelukket, siger Ole Andersen til Finans ifølge Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172