23948sdkhjf

Drone-center går nye udviklingsveje

UAS Test Center Denmark og SDU går sammen om et nyt dronekursus, som skal fremme forståelsen, udviklingen og anvendelsen af droneteknologien.
Erhvervslivet, private med indsigt i flybranchen og studerende er målgruppen for det nye kursus, der skal gøre os bedre til at udnytte droner bedst muligt. For udover de hyppigt debatterede sikkerhedsproblemer, der knytter sig til droneflyvning, er der stadig masser af teknologiske udfordringer, før droner kan nå deres fulde potentiale.

- Selv helt små droner kan meget i dag, men før de kan komme udover legetøjsstadiet og blive et konkret arbejdsredskab, er der en masse udfordringer, vi skal løse. Det kræver en massiv forskningsindsats og hands on-forsøg med droner, siger adjunkt og ph.d. på det tekniske fakultet på SDU, Kjeld Jensen.

Kjeld Jensen står derfor i spidsen for et nyt kursus i droneteknologi på SDU,

Skaber fremtidens arbejdspladser
Hele den teoretiske del vil foregå og blive varetaget af SDU, mens faciliteterne ved UAS Test Center Denmark, det nationale test center for ubemandede systemer ejet og beliggende i HCA Airport, vil blive brugt i forbindelse med den praktiske afprøvning af teknologien.

Hos testcentret glæder de sig til at være med i udviklingen af fremtidens droner:

- Branchen har brug for specialister, der kan skabe innovative droneløsninger og dermed generere de arbejdspladser, vi alle sammen skal leve af i fremtiden. Vi er derfor begejstrede for, at der i Danmark, og lige ved siden af testcentret, starter uddannelsesaktiviteter på et højt teknisk niveau , siger projektchef hos UAS Test Center Denmark, Michael Larsen.

Læs mere om dronekurset på: uaslab.dk/course
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14