23948sdkhjf

Danfoss arbejder på mere pålidelig højeffektelektronik

Nyt udviklingsværktøj skal hjælpe Danfoss Power Electronics med at korte udviklingsprocessen ned og lave mere pålidelig højeffektelektronik.
Udvikling af højeffektelektronik kræver i dag avancerede testprocedurer der sikrer, at produkterne lever op til forventninger til pålidelighed. Lange testprocedurer forlænger udviklingsfasen og har store omkostninger. Accelererede testprocedurer, der på kort tid skal give et billede af nedslidning af komponenter, er samtidig behæftet med stor usikkerhed.

Udviklingsprocessen kan dog blive hurtigere og produkter ved udvikling af højeffektelektronik mere pålidelige, hvis man kan inddrage grundlæggende fysiske modeller af nedslidningsmekanismer tidligt i designfasen. Netop det er fokus for et nyt erhvervspostdoc-projekt, Danfoss Poter Electronics gennemfører sammen med Aalborg Universitet.

- Vi forventer, at projektet er et vigtigt skridt mod hurtigere udviklingsproces for nye produkter, idet brugen af ressourcekrævende langtidstest kan reduceres betydeligt. Samtidig håber vi at blive i stand til at optimere produkters pålidelighed og levetid til givne anvendelser, fortæller Jørn Landkildehus, Manager Reliability Engineering hos Danfoss Power Electronics.

Stort potentiale
Ved at implementere nye modellerings- og karakteriseringsmetoder i udviklingen af effektelektronik, vil projektet kunne hjælpe Danfoss Power Electronics med at etablere en udviklingsproces, der baserer sig på detaljeret kendskab til de fysiske principper bag nedslidningsmekanismerne i de enkelte elementer af produktet. Både eksperimentelle teknikker til karakterisering af materialer og komponenter på mikroskopisk skala og modellering baseret på grundlæggende fysiske sammenhænge skal tages i brug.

- I dag bliver tests af nedslidning af komponenter gennemført ved høj input stress intensitet for at opnå en rimelig testtid. Med den nye model vil det blive muligt at vurdere nedslidning ved lavere intensitet, svarende til normal niveauer, og dermed øge sikkerheden for at en komponent holder i dens forventede levetid på markedet. Herved kan man designe komponenten mere optimalt, forklarer senior power specialist Henrik Rosendal Andersen fra Danfoss Power Electronics til Electronic Supply.

Anvendelsesmulighederne er derfor mange:

- Modellen vil kunne bruges i samtlige af vores produkter, siger Henrik Rosendal Andersen og nævner Danfoss' nylige opkøb af den finske producent af fremkvensomformere, Vacon, som et eksempel på, hvor den nye model kan komme i brug.

Innovationsfonden bidrager med halvdelen af de tre millioner kroner projektets budget lyder på. Projektet løber over tre år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078