23948sdkhjf

B&O-underskud: Produktionsproblemer rammer hårdt

Forsinkelser var – helt som ventet – skyld i underskud og tilbagegang i Bang & Olufsens regnskab.
Bang & Olufsen har nu til morgen præsenteret et halvårsregnskab for andet kvartal 2014/2015. Og helt i tråd med tidligere udmeldinger viser det tilbagegang over en bred kam.

På bundlinjen var der røde tal. Et underskud på -72 mio. kr. efter skat afløste således et plus på 8 mio. kr. i andet kvartal sidste regnskabsår.

Resultatet af den primære drift var også negativ med -95 mio. kr. mod et plus på 31 mio. kr. i samme periode af 2013/2014.

Omsætningen faldt 8 procent og landende på 759 mio. kr., hvor det i andet kvartal af 2013/2014 var på 822 mio. kr.

Godt halvår kan ikke redde regnskabet
- Gruppens finansielle resultater i andet kvartal blev påvirket negativt af ramp-up problemer i produktionen samt andre supply-chain problemer, der forsinkede lanceringen af kerneprodukter samt højere produktionsomkostningen end tidligere antaget, udtaler CEO Tue Mantoni og tilføjer:

- Kombinationen af en fortsat styrkelse af produktporteføljen inden for AV og B&O Plan og en mere stabil produktionsrytme samt en yderligere udbygning af distributionen såvel som en stabil udvikling i Automotive ventes at resultere i et stærkt andet halvår med markant indtægtsfremgang og øget profitabilitet sammenlignet med sidste år. Dog vil det ikke være nok til at udligne den dårlige præstation i første halvdel af regnskabsåret.

Udsigt til tilbagegang
Den negative udvikling i første halvår får B&O-ledelsen til at revidere forventningerne til hele regnskabsåret 2014/2015.

Koncernledelsen fastholder forventningerne til toplinjen, hvor der ventes en encifret vækst, ligesom det blev meldt ud i december 2014.

Forventningerne til EBIT-margin bliver derimod nedjusteret. Hvor EBIT-margin før ventedes at blive forbedret er forventningen nu en negativ EBIT-margin for hele året.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125