23948sdkhjf

Danske lydvirksomheder i koreansk samarbejde

Fremstød for dansk lyd bringer danske og sydkoreanske lydfirmaer sammen.
De seks danske virksomheder AM3D, Audiowise, Xtel, Acoustic Design Center samt Audux og FS Consult er med en delegation af virksomheder og forskere fra DTU og Aalborg Universitet, når uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen er i Seoul, Sydkorea i disse dage.

Her har Danish Sound Innovation Network, med sekretariat på DTU, i tæt samarbejde med Innovation Centre Denmark arrangeret en fem-dages Sound & ICT Innovation Camp for danske lydvirksomheder og forskere.

Etablerer virksomheds- og forskningssamarbejder
- Danmark har mange særdeles succesfulde lydvirksomheder, men i lige så høj grad en stor underskov af små, specialiserede virksomheder, der står på spring til at træde ind på den globale arena, fortæller direktør for Innovationsnetværket Dansk Lyd, Jan Larsen, der er lektor på DTU Compute.

Turen til Sydkorea skal bl.a. være med til at eksportere endnu mere dansk lyd, og det ser ud til at lykkedes:

- Samtlige virksomheder har fået flere konkrete projektideer til samarbejder med spændende og yderst relevante koreanske samarbejdspartnere. Projekter der eksempelvis kan realiseres ved hjælp af Eurostar-ordningen, som gør det muligt for danske og koreanske virksomheder at indgå i udviklingsorienterede projektsamarbejder, oplyser Eske Bo Rosenberg Knudsen, specialkonsulent ved DTU Compute, til Electronic Supply.

Eksportsucces
Besøget i Sydkorea sigter også mod at etablere forskningssamarbejder med længere perspektiver, og at de danske lydeksperter kan udveksle viden med højteknologiske virksomheder og universiteter i Sydkorea.

Ifølge Jan Larsen er dansk lyd en gedigen blockbuster i resten af verden med eksportandele på cirka 85 procent. Eksempelvis har Danish Sound Innovation Network i det seneste år modtaget direkte henvendelser fra globale aktører som Huawei og Samsung, der har en idé om, at de med hjælp fra danske lydvirksomheder eller forskere kan tilføre deres produkter betydelige konkurrencedygtige kvaliteter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078