23948sdkhjf

Mekoprint investerer sig til højere overskud

2013/2014 blev det næstbedste år i den nordjyske koncerns historie.
Den familieejede Mekoprint-koncern, der består af produktionsselskabet Mekoprint A/S og Mekoprint Ejendomme A/S, realiserede i regnskabsåret 2013/2014 det næstbedste resultat nogen sinde: Et overskud på 22,6 mio. kr. efter skat mod 6,3 mio. kr. i det foregående år.

Omsætningen steg med 10 procent til 277 mio. kr., hvoraf to tredjedel gik til eksport. Den aktuelle egenkapital er vokset til 170 mio. kr., og koncernen beskæftiger i dag 240 medarbejdere.

- Medarbejdertallet er øget med 5 det seneste år, og vi forventer nogenlunde uændret antal medarbejdere de nærmeste måneder, siger Esben Kold, administrerende direktør og hovedaktionær til Electronic Supply.

Om resultatet siger direktøren:

- Vi kan nu begynde at se resultaterne af de investeringer på 40 mio. kr., som vi gennem de seneste tre år har foretaget i automatisering og højteknologisk produktionsudstyr. Effektiviseringen slår igennem på de samlede omkostninger og understøtter Mekoprints i forvejen høje kvalitetsniveau og præcise leveringstider. Vi valgte at investere i en periode, hvor ordreindgangen var påvirket af de svage konjunkturer, og det høster vi resultatet af nu, da der igen er vækstsignaler.

Der er endvidere investeret i en udbygning af Mekoprints it-platform. Således er produktionen i dag 100 procent papirløs. Alle informationer – inklusive tegninger – er digitaliseret og kan i realtid trådløst trækkes ud på produktionsgulvene til de 180 medarbejderbetjente iPads.

ECB skaber grundlag for vækst
Også i indeværende år ser der ud til at blive brugt flere penge på den danske produktion;

- Vi forventer investeringer i niveauet 10 – 15 mio kr i indeværende driftsperiode på vores danske fabrikker, fortæller Esben Kold, der ser positivt muligheder for vækst::

- Den planlagte massive udpumpning af penge fra Den Europæiske Centralbank, ECB kommer formentlig til at give en positiv effekt på efterspørgslen, hvilket godt kan komme til at skabe behov for flere medarbejdere på Mekoprint.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094