23948sdkhjf

Højeste beskæftigelse i fem år

Dagens tal fra Danmarks Statistik for lønmodtagerbeskæftigelsen i november 2014 viser, at beskæftigelsen fortsat stiger.
De sæsonkorrigerede tal viser, at der i november 2014 var 800 flere lønmodtagere end i oktober.

- Beskæftigelsen har stort set uafbrudt været stigende siden sommeren 2013, og der er i dag godt 30.000 flere danskere i arbejde end for blot halvandet år siden. Stigningen i november-tallene bekræfter billedet af, at dansk økonomis genopretning fortsat er i gang og at aktiviteten i landets virksomheder fortsat er på vej opad i takt med at dansk økonomi lige så stille og roligt bevæger sig fremad, vurderer Mira Lie Nielsen, der er økonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

- Når der kommer flere i arbejde, så gavner det ikke blot dansk økonomi, men også den enkelte lønmodtager, som gennem en øget indtægt får flere forbrugsmuligheder og mere økonomisk tryghed for sig selv og sin familie. Den øgede indtægt og deraf øgede forbrug kan derudover virke selvforstærkende på udviklingen og medføre ekstra arbejdspladser i eksempelvis detailhandlen. Stigningen i beskæftigelsen skyldes stigninger i mange forskellige dele af erhvervslivet, men de helt store jobskabere i serviceerhvervene og byggeriet.

Der er altså stabil fremgang i beskæftigelsen, men udviklingen er indtil videre ikke ligefrem prangende, og der er fortsat i omegnen af 130.000 færre i arbejde i dag end for syv år siden.

- Vi bør dog alligevel glæde os over, at beskæftigelsen er den højeste i fem år og forventningerne til stigende vækst i dansk økonomi i 2015 peger på, at der også i år vil komme flere i beskæftigelse. Vækst skaber nemlig arbejdspladser, da virksomhederne får mere at lave, hvilket gør, at behovet for ekstra hænder stiger, siger Mira Lie Nielsen og fortsætter:

- Der bliver dog ikke tale om at komme tilbage på beskæftigelsesniveauet fra før krisen ramte – væksten i økonomien ventes at tage til og får ekstra hjælpende hånd fra svækket kronekurs og lav oliepris, men 2015 byder ikke på noget brølende opsving, og derfor vil beskæftigelsen heller ikke stige med raketfart.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094