23948sdkhjf

Demo skal lukke gab mellem prototype og kommerciel udgave

Forbrugernes risikovillighed stiger, når økonomiske og teknologiske barrierer forsvinder. Det skal være med til at sende nye teknologier på markedet.
I lørdags afleverede familierne deres elbil i Inseros projekt Insero Live Lab, hvor 20 familier i den lille by Stenderup i et år har testet grønne teknologier, såsom hybridvarmepumper, solceller, solbrønde, intelligent styring og elbiler.

I forbindelse med projektet har Insero været inde og fjerne de økonomiske og teknologiske barrierer ved at medfinansiere etableringen af de mange energianlæg hos familierne og sørge for at de følte sig klædt på til at fungere som egen varmemester.

Og lige netop her har Insero identificeret det springende punkt for risikovilligheden i forbindelse med grønne energi-teknologier. Og det er lige netop det punkt Insero vil hjælpe nye teknologier hen over i fremtiden.

Prototyper får kortere vej til markedet
- Vi har simpelthen fjernet usikkerheden omkring det økonomiske og det teknologiske. Og så er risikovilligheden simpelthen større; folk er langt mere villige til at acceptere de forskelle, der uvægerligt forekommer, når man skifter f.eks. én varmekilde ud med en anden, siger direktør hos Insero, Simon Steen Kristensen og fortæller, at det netop er her Insero vil gøre en forskel også i fremtiden:

- Vi har været inde og hjælpe med finansiering og garantere driftomkostningerne til varme. Og det vil vi også gøre i fremtiden. Det vil nemlig lette nye teknologiers adgang til markedet. På den måde kan vi være med til at lukke gabet mellem prototypen og den kommercielle udgave, siger han.

Det betyder således at demonstrationsprojektet Insero Live Lab langt fra bliver Inseros sidste:

- Vi vil blive ved med at sende teknologier ud i test i virkeligheden, slutter Simon Steen Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094