23948sdkhjf

Fuji siger ”konnichi wa” til Odense

Japansk hightech-virksomhed vil etablere en lokalafdeling i Odense Kommune.
Fuji Machine vælger Danmark som testmarked for ny velfærdsteknologi.

Mere præcist har det japanske hightech-firma indgået en 3-årig samarbejdsaftale med Odense Velfærds Konsortium. Det oplyser Odense Health - Innovation & Business.

Som en del af aftalen har Fuji Machine tilkendegivet, at firmaet ønsker at etablere en lokalafdeling i Odense Kommune i løbet af de næste to år. Den kan for eksempel være en europæisk forsknings- og udviklingsenhed eller et nordisk salgs- og servicekontor. Inden man kommer nærmere den præcise udvikling skal Fujis markedsplan for EU, der skal være løftestangen for en Fuji-etablering i Danmark, udviklet yderligere.

Erfaringer indgår allerede i udviklingen
Aftalen omfatter også et forløb, hvor Odense Kommune sammen med Odense Universitetshospital (OUH) danner ramme om en række brugertest af ”Support Robot”, Fujis nyudviklede velfærdsteknologiske robot, der beskrives som et hjælpemiddel til ældre og mennesker med et handicap, der har brug for støtte til at rejse sig, stå og gå. Robotten skal sikre større mobilitet samtidig med, at den reducerer den fysiske belastning hos plejepersonalet.

- Odense er det helt rigtige sted at teste vores ”Support Robot”. […] Her er der høj ekspertise inden for robot- og velfærdsteknologi, og vi ser frem til samarbejdet og til den faglige sparring omkring den videre udvikling af robotten, siger administrerende direktør, Nobuyuki Soga, om hvorfor Fuji valgte Odense som testmarked for deres nye robot.

Fuji Machine arbejder pt på en ny, forbedret prototype af robotten, som forventes testet i Odense primo 2015, på baggrund af feedback fra første test af ”Support Robot”, der fandt sted i august 2014 på OUH og et af kommunen udvalgt plejehjem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093