23948sdkhjf

Ingen jubel trods rekordregnskab

Tabt milliardordre slår hårdt i IT-firmaet Systematic.
Overskuddet halter efter omsætningen i Systematic. For mens omsætningen voksede med 35 mio. kr. til rekordhøje cirka 430 mio. kr. steg overskuddet kun med 3 mio. kr. til 18,5 mio. kr. Og det er mindre end for eksempelvis to år siden, hvor IT-virksomheden med en omsætning på 376 mio. kr. præsterede et overskud på 30 mio. kr. Det skriver Børsen.

Forklaringen skal findes i en tabt milliardordre på levering af elektroniske patientjournaler i København og Sjælland i 2013. Omkostningerne ved at byde ind var store, ifølge Systematics administrerende direktør, stifter og medejer, Michael Holm, har det kostet firmaet 15 mio. kr. på driftsresultatet.

Nyt rekordår forude
Men nu hvor den tabte storordre er ude af Systematics system, forventer direktøren, at man igen i 2015 kan sætte omsætningsrekord og ikke mindst hæve overskuddet.

- Vi har ikke grådige aktionærer, som skal have udbytte. Så vores absolutte mål er ikke at maksimere forretningen, det er få kunder og en forretning, vi kan leve og ekspandere på, og så kommer indtjeningen også, siger Michael Holm til Børsen.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141