23948sdkhjf

Endnu et godt år for Danish Aerospace Company

En række opgaver for ESA og NASA har været med til at give vækst hos den fynske rumfartsvirksomhed i det forgangne år.
Danish Aerospace Company realiserede en tilfredsstillende driftsindtjening (EBITDA) i 2013/2014 på
8,6 mio. kr. og et resultat før skat på 7,5 mio. kr. Det skriver Odense-virksomheden i en pressemeddelelse.

Samtidig melder Danish Aerospace Company om en tilfredsstillende tilgang af nye kontrakter og tillæg til eksisterende kontrakter. I øjeblikket udvikles blandt andet forskellige sæt nyt udstyr for den europæiske rumfartsorganisation ESA.

I årets løb er omkring 100 kilo af selskabets medicinske udstyr, blandt andet nyudviklede gasflasker og medicinsk forskningsudstyr, blevet opsendt og er ankommet til Den Internationale Rumstation. Det nye udstyr skal bruges sammen med selskabets allerede opsendte, Portable Pulmonary Functional System, benyttes til gennemførsel af eksperimenter med måling af blandt andet nitrid oxid i rumstationens laboratorium og luftsluse.

Endvidere fortsætter Danish Aerospace Company med at yde teknisk support til ESA og NASA i forhold til selskabets udstyr, som befinder sig om bord på rumstationen, hvor det bliver brugt regelmæssigt af astronauterne. I løbet af det forløbne år er mere end 41 større og 123 mindre forsøgssessioner på rumstationen blevet supporteret af firmaets ingeniører.

Supporten er ydet til både eget udstyr og udstyr fra ESA. Sammenlangt har Danish Aerospace Company supporteret 125 timers videnskabelige aktiviteter, som astronauterne i den forgangne periode har gennemført på rumstationen.

Nye spændende muligheder med dansk astronaut
Danish Aerospace Company hjælper også ESA og Danmark med at forberede og implementere en række af de mange aktiviteter og forsøg, som den første danske ESA‐astronaut Andreas Mogensen skal lave under sit 10 dages ophold på Den Internationale Rumstation i september 2015.

Endelig er selskabet i gang med at udvikle nyt udstyr og forsøg, som skal bane vejen for fremtidige generationer af rumprodukter inden for motion og vandrensning i rummet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094