23948sdkhjf

Bang & Olufsen skærer 125 stillinger

Spareplan i B&O skal give besparelser på 100 mio. kr. Stor restrukturering med AV-forretningen i fokus.
125 stillinger forsvinder i den pressede elektronikkoncern.

- På baggrund af den igangværende strategiske analyse har bestyrelsen og direktionen besluttet at tage nogle væsentlige skridt for at reducere omkostningsbasen, særligt i AV-forretningen, skriver B&O.

Konkret medfører ændringerne en reduktion på cirka 125 fuldtidsansatte, hovedparten i AV-forretningsområdet, der producerer TV og højtalere.

Restruktureringen forventes i fuldt omfang at medføre en besparelse på cirka 100 mio. kr. på årsbasis. Omstruktureringen forventes at medføre omkostninger af engangskarakter på 15-20 mio. kr. i fjerde kvartal 2014/2015.

Ændringerne sker på baggrund af den analyse af strategiske og strukturelle muligheder, som er foretaget for at øge skala og yderligere reducere kompleksiteten, oplyser B&O i en selskabsmeddelelse.

Fastholder forventningerne
B&O offentliggør i samme meddelelse det foreløbige resultat for tredje kvartal af 2014/2015.

Omsætningen blev her på 800 mio. kr. svarende til en vækst på 19 procent i forhold til samme periode året før. Nye produkter i B2C-segmentet anføres som den primære drivkraft bag fremgangen.

Resultatet af primær drift ventes at være forbedret i forhold til tredje kvartal sidste år, men vil fortsat være negativ for kvartalet.

Bortset fra omkostninger af engangskarakter på 15-20 mio. kr. er forventningerne til resultatet for regnskabsåret 2014/15 uændret, sammenlignet med udmeldingen i halvårsmeddelelsen den 19. januar 2015.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109