23948sdkhjf

Universal Robots klar med nyt guldæg

Den fynske robotproducent rykker ind på montagebordet med UR3. Virksomhedens direktør er sikker på, at det bliver en storsællert.
De succesfulde UR5- og UR10-robotter har fået en lillebror. UR3 har i dag premiere på en messe i Shanghai, og administrerende direktør Enrico Krogh Iversen er sikker på, at den lille ny bliver mindst lige så populær som forgængerne.

- Jeg tror vi kommer til at sælge rigtig mange. Vi har ikke lavet et mål, for uanset hvilket mål vi sætter os, så vil vi komme til at overgå det. Så nu tager vi feedback fra kunderne, og vi har gode aftaler med vores underleverandører, så vi kan mande rigtig hurtigt op på det her, siger Universal-direktøren.

Automatisering på bordniveau
UR3 er mindre end både UR5 og UR10 med en vægt på 11 kg. Løfteevnen er på 3 kg, den kan rotere 360 grader i alle led og kan rotere uendeligt i det yderste led. Robotten er specielt designet til lettere montageopgaver og automatiserede opgaver som for eksempel lodning, limning, skruning, maling og pick & place.

CTO og medstifter af Universal Robots, Esben Østergaard, har stået i spidsen for den tre år lange udviklingsfase bag denne nye UR-robot:

- UR3 gør automatisering på bordniveau nemt, sikkert og fleksibelt – en enkelt medarbejder kan varetage opgaver, som normalt ville kræve to personer, ved at have UR3-robotten som sin tredje hånd. Den er det ideelle valg inden for områder, hvor der kræves 6-akset funktionalitet, og hvor størrelse, sikkerhed og omkostninger er vigtige parametre, forklarer Esben Østergaard.

Første robot solgt
Som med forgængerne er det hovedsageligt udenlandske kunder, der skal aftage den nye robot – i dag afsættes blot 1 procent af Universal Robots produkter nemlig i Danmark.

- For 5-eren og 10-eren er kunderne spredt fra små maskinfabrikker til store koncerner som BMW og Volkswagen. Dem der skal bruge 3’eren, forventer vi har et eller andet kendskab til UR i forvejen. Den er meget velegnet til forbrugerelektronik som for eksempel mobiltelefoner og printplader, og det er jo produkter, der ligger på meget store fabrikker ude i verden, forklarer Enrico Krogh Iversen, der allerede kan notere sig det første salg.

- Klokken var lidt over 22 i aftes, da vi orienterede vores forhandlere om dagens lancering, og allerede da ringede en af vores forhandlere og havde solgt den første – og det var allerede inden slutkunder og andre burde være informeret om den!
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11