23948sdkhjf

Forsvaret digitaliserer kampvognene

Nyt digitalt isenkram. Systematic hjælper Forsvarets Leopard-kampvogne med at skelne mellem venner og fjender.
De 16 danske Leopard-kampvogne får nyt digitalt isenkram og software-løsninger for et tocifret millionbeløb. Opgraderingen er led i implementeringen af hærens taktiske kommunikationsnetværk, HTK. Det skriver ing.dk.

Dataradioer, computere, routere, sensorer og GPS skal ved udgangen af 2016 gøre kampvognene klar til nye konfliktsituationer.

Dansk software skaber tryghed
Løsningerne giver kampvognene et bedre og hurtigere overblik over venner og fjender i en kampsituation. Blandt andet takket være et battle management system (BMS), som det danske software-hus Systematic har udviklet.

- Registreringerne kan omfatte fjendemeldinger, skudretninger, farlige gasser og meget andet. Ikke mindst kan man se egne enheders placering – det man kalder blue force tracking – og det vil foregå via en GPS i vedkommendes radio, så man undgår egenbeskydning, siger Anders Wendt, chef for teknologi og simulation ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, til ing.dk.

Kampvognene får alle monteret en monitor og en krypteret dataradio. Det er kernen i i transportlaget for BMS-softwaren. Hertil kommer nye GPS-systemer, hårdføre computere og et intercomsystem med en router, der kobler kommunikationssystem og sensorer med BMS.

Original artikel: http://ing.dk/artikel/danske-leopard-kam...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081