23948sdkhjf

Barsk omgang for Topsil

Reklamationssag trækker dybe spor i siliciumleverandørens 2014-regnskab.
- Det forgangne år blev en barsk omgang for Topsil, sådan starter CEO Kalle Hvidt Nielsen sin kommentar i 2014-årsrapporten.

Topsils omsætning blev på 272,3 mio. kr. i 2014, hvilket svarer til et fald på 13 procent i forhold til 2013. Resultat af primær drift før afskrivninger var negativ med 9,4 mio. kr., hvilket er 30,4 mio. kr. dårligere end i 2013. Faldet tilskrives en reklamationssag, der vurderes at belaste tallet med 30 mio. kr. Sagen er nu afklaret, og der er primo 2015 indgået aftale med den berørte kunde om genlevering og nysalg.

Engangsomkostninger til blandt andet flytning af produktionen til Topsils nye produktionsfacilitet i Frederikssund samt ændringer i salgsledelsen trækker også regnskabset ned.

Resultatet ligger væsentligt under de oprindelige forventninger, og betegens som utilfredsstillende. Ultimo 2014 iværksatte Topsil derfor et besparelsesprogram, som blandt andet betød en reduktion af medarbejderstaben med 15 funktionærer i januar 2015.

Spændende 2015
Trods det dårlige resultat ser Topsils ledelse et stort potentiale i tiltag gennemført i 2014. Blandt andet produktlancering, produktionsoptimering og indgåelse af vigtige rammeaftaler på det asiatiske marked. I den kommende treårige strategiperiode vil virksomhede fokusere yderligere på at effektivisere og simplificere forretningen. Samtidigt vil mulighederne for strategiske partnerskaber inden for supply chain og salg blive undersøgt.

- 2015 bliver et spændende år, hvor vi vil fortsætte bestræbelserne på at positionere Topsil på mellemspændingsområdet, sikre en salgsintensivering af de nye 150 mm og 200 mm Float Zone generationer og ikke mindst glædes over, at den danske produktion nu er samlet i den nye fabrik, siger Kalle Hvidt Nielsen, CEO.

Konkret forventer ledelsen en omsætningsfremgang i niveauet 0-5 procent og et EBITDA i niveauet 10-20 mio. kr. Omsætningensfremgangen forventes størst i Asien og særligt på siliciumprodukter til mellemspænding (FZ-PFZ).

Læs hele Topsils 2014-årsrapport her på Electronic Supply.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079