23948sdkhjf

Danfoss leverer rekordhøj omsætning i 2014

Sidste år var et godt år for Danfoss, der oplevede fremgang på trods af lav vækst i den globale økonomi.
Industrikoncernen Danfoss' samlede omsætning i 2014 voksede med 4 procent i lokal valuta og nåede et rekordhøjt niveau på 34,4 mia. kr. Det oplyser selskabet i sit årsregnskab, der er offentliggjort onsdag morgen.

Ifølge koncernchef og administrerende direktør Niels B. Christiansen er ledelsen meget tilfreds med selskabets resultater, som er opnået på trods af lav vækst i den globale økonomi.

- Resultaterne kan tilskrives vores systematiske arbejde med at blive mere konkurrencedygtige og fleksible.

- Vores velsmurte maskinrum gør os i stand til at øge fokus på at udvikle og investere i forbedringen af koncernens markedsposition, siger Niels B. Christiansen i en meddelelse.

Et af de andre resultater, der gik frem i 2014, er selskabets resultat af primær drift, eksklusiv andre driftsindtægter- og udgifter. Det steg med 13 procent til 4,4 mia. kr.

Dermed blev sidste år det stærkeste målt på lønsomhed i Danfoss' historie, oplyser selskabet.

Et af de absolutte højdepunkter for selskabet i 2014 var købet af den finske producent af frekvensomformere, Vacon. Derudover tog Danfoss en række andre vækstinitiativer ved at investere i "geografiske vækstlommer" med stort potentiale i Indien og Tyrkiet.

- Vi har momentum og er optimistiske i forhold til 2015.

- Dog forventer vi fortsat lav vækst i den globale økonomi og forsat lav sigtbarhed, hvilket blandt andet skyldes de tiltagende vanskelige betingelser og lavere forventninger til den økonomiske udvikling i Rusland, siger Niels B. Christiansen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078