23948sdkhjf

Fra 3 til 120 på fire år

Visionen om at kombinere innovation og produktion med kundeforståelse har på få år skabt en international succes i Nordjylland.
En tidligere silo i Hjørring danner rammen om firmaet Cre8teks lidet kendte, men meget succesfulde aktiviteter; at hjælpe virksomheder med mekanikudvikling, produktudvikling, prototyper, værktøjer og produktion.

Siden de tidligere Motorola-kolleger Yilin Pei og Poul Dørup Olesen startede Cre8tek i februar 2011, har firmaet bevæget sig over tre udviklingstrin. Udgangspunktet var at hjælpe kunder med produktudvikling og få dem fra idé til produkt. Siden bevægede firmaet sig over til også at tilbyde funktionelle prototyper, for senere også at tilføje egne produktionsfaciliteter i Kina med værktøjsfremstilling, sprøjtestøbning, trykstøbning, maling samt montage af færdige produkter og moduler. Resultatet er, at man på fire år er vokset fra tre mand, en ingeniør i Danmark med salg og kundesupport, plus to med produktudvikling i Kina, til nu at beskæftige cirka 120 personer. I Danmark er man nu tre ingeniører med salg og kundesupport, der er en ingeniør med salg og kunde-support i Tyskland, og så hovedparten, 20 ingeniører i Kina samt de resterende medarbejdere på fabrikken i Shenzhen i Kina.

Ikke udflytning for enhver pris
Kundeforståelse, lyder en central del af forklaringen bag den nordjyske succes, når man spørger partner i firmaet, Niels Harry Olesen.

- Vi er ingeniører, der er nu står for salg og kundesupport. Det betyder at vi har en viden og forståelse for området kombineret med indsigt i udvikling og i tæt kontakt til produktion via vores tilstedeværelse i Kina. Derfor kan vi hjælpe små og mellemstore virksomheder i Danmark og Europa med at overkomme de udfordringer, der kan være med at udnytte de design- og produktionsressourcer, som findes i Kina, forklarer Niels Harry Olesen til Electronic Supply.

Opgaven for Cre8teks ingeniører i Europa er i høj grad koordinerende og facilliterende. Man sikrer sig, at kunden samt Cre8teks udvikling og produktion i Kina er på parallelle spor. Under projektforløbet foregår meget af den tekniske koordinering ofte direkte mellem kunden og Cre8tek i Kina, men Cre8tek i Europa følger hele tiden processen tæt.

Trods den stærke kobling til Kina understreger Niels Harry Olesen, at firmaet har det som et mål at sikre danske virksomheder og vækst i Danmark. Og det kan kræve i hans optik, at nogle aktiviteter bliver flyttet til Fjernøsten:

- Når en opgave ikke giver mening at sende til Kina, eksempelvis simple komponenter eller enkeltstykproduktion, henviser vi kunden til selskaber i Danmark.

Mere på vej
Seneste har Cre8tek afsluttet endnu en udvidelse af faciliteterne i Kina, hvor 1.800 nye kvadratmeter er taget i brug til montage af færdige produkter og moduler. Men ambitionerne stopper ikke her.

- I takt med, at vi får flere ordrer og samarbejdspartnere er der basis for at fortsætte væksten. Hvilken form det får afhænger dog af udviklingen generelt, siger Rune Lundsted Jensen, Account Manager. Han vurderer, at Cre8tek kan blive omkring fem gange større alene i Danmark, en faktor der kan ganges op med i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093