23948sdkhjf

ITEK-branchen: Vi mangler 3.000 specialister

Trods af fordobling i universiteternes optag kommer elektronik- og it-området til at mangle 3.000 specialister om fem år. Det viser en prognose fra DI ITEK.
Danmark mangler i stort stil højtuddannede inden for elektronik og ti. Det er konklusionen på en ny prognose fra DI ITEK.

Trods dobbelt så mange optagne på universiteternes it-uddannelser er der ifølge DI ITEK ikke kommet styr på problemet. Prognosen viser, at der i 2020 alene i it- og elektronikvirksomheder mangler 3.000 specialister. Dertil kommer andre branchers voksende behov for den kompetence.

- Hele erhvervslivet er på vej ind i en transformation, hvor udviklingen af løsninger med it og elektronik fylder mere og mere. I vores branche og resten af erhvervslivet mærker vi allerede i dag manglen på it-specialister, og det behov stiger kun de kommende år, siger branchedirektør Adam Lebech, DI ITEK.

Behov for elektronik- og it-specialister kan også ses i lystet af, at beskæftigelsen i ITEK-branchen er faldet med godt 8.000 siden finanskrisen.

Kilde: DI ITEK

Læs hele DI ITEKs Prognose 2020.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064