23948sdkhjf

Vestas er i den grad ovenpå igen

Vindmøllegiganten leverer et stærkt 2014. Resultatet på bundlinjen er mere end firedoblet.
2014 blev året hvor Vestas' nye strategi skulle stå sin prøve. Det blev til 6.252 MW overleveret til kunder verden over, en ordreindgang på 6.544 MW, en omsætningsstigning på hele 14 procent og et resultat efter skat i plus efter adskillige år i minus.

Omsætningen endte på 6.910 mio. euro og årets resultat lagde sig på 392 mio. euro.

- Vi har vist, at vi kan levere resultater i det stærkt konkurrenceprægede globale marked – også under hårde betingelser. Med vores resultater for 2014, ser jeg lyst på fremtiden. Vi har oplevet en væsentlig forbedring i Vestas’ lønsomhed, likviditet og afkast på den investerede kapital. Vores kunder og aktionærer har givet positive tilbagemeldinger på udviklingen i Vestas, og vores teknologi og serviceløsninger er fortsat med til at sikre optimal ydeevne fra vindmøllerne, skriver bestyrelsesformand Bert Nordberg om årets resultat.

Også koncernchef Anders Runevad er tilfreds med resultatet og har store forventninger til 2015.

- Vi vil fortsat opbygge selskabets styrke inden for vores kerneforretning i 2015 og fremover. Vores overordnede strategiske mål er at sikre lønsom vækst for Vestas og udbygge vores globale lederskab. Vi er nået et godt stykke af vejen, og vi vil fortsætte arbejdet med at skabe en endnu mere fleksibel og robust virksomhed, skriver koncernchef Anders Runevad.

For 2015 forventer Vestas en omsætning på minimum 6.500 mio. euro.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062