23948sdkhjf

Dansk målerfirma på polske hænder

Miitors, der udvikler ultralydsmålere, er blevet solgt for 52 mio. kr. til polske Apator Powogaz.
Iværksættervirksomheden Miitors teknologi, der anvender ultralydsteknologi til vand- og varmeovervågning, har tiltrukket sig udenlandsk interesse. Polske Apator Powogaz har købt alle aktierne i firmaet. Det oplyser Miitors i en pressemeddelelse.

Miitors stifter, Jens Drachmann, samt finansielle investorer står bag aktiesalget. Prisen for aktierne er 6,2 mio. euro (46 mio. kr.) og refinansiering af aktionærernes lån udgør yderligere 0,8 mio. euro (6 mio. kr.).

Fremover vil Miitors fungere som en forsknings- og udviklingsenhed i Apator Powogaz, der vil være dedikeret til ultralydsteknologi til overvågning af vand og varme. Jens Drachmann vil fremover stå i spidsen for Miitors.

Produkter på gaden i 2016
Siden Miitors blev etableret i 2010 er udviklingen af den nye ultralydsmåler gået stærkt. På opkøbstidspunktet er forsknings- og udviklingsaktiviteterne fremskredne. Miitors har allerede udviklet adskillige prototyper af vandmålere til boliger.

Apator forventer med købet at opnå konkurrencefordele inden for høj målenøjagtighed, energieffektivitet og lave produktionsomkostninger. Efter købet af Miitors forventer Apator således at kunne tilbyde de første ultralydsprodukter i midten af 2016 og en fuld pallette af produkter i slutningen af 2018.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078