23948sdkhjf

Amerikansk bud efter dansk sporingssystem

Danskudviklet system til sporing af kirurgiske instrumenter tiltrækker sig interesse fra USA. Kun myndighedsgodkendelse står i vejen for salg til adskillige hospitaler.
Caretag Surgical er klar til at sende sin løsning til sporing af kirurgiske instrumenter på hospitaler over Atlanten. Det skriver halthcaredenmark.dk.

Firmaet har udviklet en software- og hardwareløsning, som hjælper hospitaler med at bevare overblik over de kirurgiske instrumenter. Løsningen erstatter hovedparten af den manuelle optælling, som sker på hospitaler, og gør det samtidig lettere at spore og håndtere instrumenterne.

Læs også: Instrument-sporing sparer 20 årsværk

Tre europæiske hospitaler har allerede investeret i sporingssystemet. Adskillige amerikanske hospitaler afventer nu myndighedernes godkendelse af den danske teknologi.

Fakta: Caretag Surgicals system
Caretag Surgicals system, en RFID-baseret sporingsløsning der limes på instrumenterne, er der udviklet på i tre år. I 2013 gik man ind i et projekt, som Markedsmodningsfonden støtter, og hvor også Danalim, instrumentleverandøren Stille AB samt Rigshospitalet, Aarhus Universitetshospital og Gentofte Hospital deltager.

Systemet kan læse 60 tages på en gang. For at gøre det muligt er der bygget flere scannere ind i hver af de checkbox'es der bruges til at læse tags, og som findes på både operationsstuer og sterilcentraler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14