23948sdkhjf

Risikovillig kapital til robot-virksomheder

Hvordan skal dit næste robotprojekt finansieres? Har du selv midlerne? Er bankerne villige til at hjælpe dig? Findes der alternative muligheder? Få svar på alle dine spørgsmål når Dansk Robot Netværk DIRA i samarbejde med Business Angels Syddanmark netværket holder finansieringskonference.
Når Business Angels Syddanmark og DIRA sammen holder Finansieringskonference den 22. april i Odense, så har de en mission - nemlig at finde spændende projekter hos både nye og etablerede virksomheder, som de kapitalstærke kan investere i.

Konferencen henvender sig til såvel virksomhedsejere som systemintegratorer, der ønsker at blive meget skarpere på, hvilke muligheder der er for at få robotprojekter finansieret, hvad enten det gælder privat eller offentlig finansiering.

Business Angels Syddanmark er en gruppe private investorer og familiefonde i Syddanmark. Netværket giver medlemmerne adgang til investeringsmuligheder, der på forhånd er screenet og forberedt til investorpitch.

Business Angels netværkets formand Mads Pauli fortæller her om, hvad der kræves for at komme i betragtning til en business angels' kapital og kompetencer.

Er der minimumskrav, som skal være opfyldt, før du som business angel ønsker arbejde videre med en investeringscase?
- Nej, det er der egentlig ikke. Vi har en bred vifte at investorer med forskellig baggrund og midler til investering. Så har du en gennemarbejdet case, vil vores administrationsselskab kigge på det. Herefter vurderer de i samarbejde med bestyrelsen, hvilke cases der er mest interessante i forhold til en præsentation foran investorerne på vores møder.

Hvordan forbereder en iværksætter sig bedst muligt til mødet med business angels?
- Man skal have lavet en gennemarbejdet businessplan. Den skal indeholde en beskrivelse af blandt andet markedsmuligheder, konkurrenter, økonomi samt en vurdering af, hvad pengene konkret skal bruges til. Netværkets medlemmer er især interesserede i cases, der har et færdigudviklet produkt og muligvis også de første betalende kunder i hus. Endelig er det altid en god idé at have tænkt exit-scenariet igennem – altså hvordan forestiller man sig, at investoren på et tidspunkt kommer ud af virksomheden igen, hvis tingene går som man forventer.

Hvad er dit bedste råd til iværksættere, som ønsker at rejse kapital ved at få en eller flere business angels ind i deres virksomhed?
- Hvis vi snakker iværksættere, må det være realismen om egne evner. Kig på dig selv og find ud af, hvilke kompetencer den ideelle samarbejdspartner skal have. Har man en god idé, så vær ikke bange for at afgive ejerandele for at få de rigtige ressourcer ind i virksomheden, det er trods alt sjovere at eje lidt af meget end meget af ingenting.

Der vil på konferencen være oplæg fra følgende kapitalejere:

Business Angels Syddanmark: En gruppe private investorer og familiefonde, som investerer risikovillig kapital i virksomheder med potentiale til vækst. Udover kapitalen bidrager netværkets medlemmer også med erfaring og et erhvervsnetværk. Hør mere om BA Syddanmark og mød medlemmerne.

Syddansk Teknologisk Innovation: Har du idéen? – har SDTI pengene! Innovationsmiljøet investerer i idéer og forretningskoncepter i Danmark, som tilbydes risikovillig kapital, iværksætterrådgivning og forretningsservice. SDTI er et innovationsmiljø - godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet, og investerer både i iværksætterselskaber og spin-outs. Det har en portefølje på ca. 70 selskaber og investerer årligt i cirka 15 nye selskaber. SDTI har investeret i flere robotselskaber – herunder blandt andet Universal Robots.

Vækstfonden: Vækstfonden er statens finansieringsfond. Fonden finansierer små og mellemstore virksomheder i alle brancher. Med lån og kautioner finansierer Vækstfonden virksomheder med planer om for eksempel at udvikle eller udvide forretningen, investere i nye maskiner, omlægge til en mere effektiv og grøn produktion, indtage nye markeder, købe en virksomhed eller starte en ny. Fælles for dem alle er, at de ikke kan få den fulde finansiering i en bank eller et andet finansieringsinstitut.

Markedsmodningsfonden: Markedsmodningsfonden giver medfinansiering til virksomheder, som skal have testet og tilpasset deres nyskabende prototype hos deres potentielle kunder, så den kan blive helt klar til markedet.

Nordea: I Nordea har man stor erfaring med at rådgive og hjælpe kunder til at investere i vækst og udvikling. Den jævnlige strategiske sparring med banken kan være afgørende for at udnytte sine finansielle muligheder i dagligdagen.

Thomas Visti: Der kigges på konferencen også på, hvordan man skaber vækst i sin robotvirksomhed med et oplæg fra manden, der om nogen har gjort det - nemlig Thomas Visti, der er CEO i Mobile Industrial Robots (MIR). Thomas er tidligere CCO & VP i Universal Robots og har været med til at øge virksomheden fra nogle få til over 100 ansatte. Desuden har han selv investeret egne penge i begge virksomheder.

Scape Technologies: Scape Technologies har god erfaring med effektiv udvikling af avancerede løsninger med ekstern finansiering fra offentlige fonde. Scape´s standardiserede bin-picker system blev udviklet med støtte fra Højteknologifonden. Det gav virksomheden en solid kundebase i bilindustrien, og med støtte fra Markedsmodningsfonden er man nu i gang med at markedsmodne og tilpasse disse løsninger og tilgangen til markedet yderligere.

Program:
09.30: Registrering af deltagere
09.45: Velkommen v. Simon Hofgaard, Formand for DIRA
10.00: Markedsmodningsfonden v. Peter Dyhr Andreassen, chefkonsulent og teamleder
10.45: Case: Scape Technologies v. Søren Bøving-Andersen.
11.15: Syddansk Teknologisk Innovation v. Bjarne Henning Jensen, direktør i Syddansk Teknologisk Innovation
12.00: Frokost
12.30: Vækstfonden v. Michael Eg, erhvervskundechef
13.15: Vækst i din robotvirksomhed v. Thomas Visti, CEO i Mobile Industrial Robots (MIR)
14.00: Finansiering gennem bank v. Kim Thykjær, filialdirektør i Nordea Erhverv
14.30: Paneldebat med spørgsmål fra salen
15.30: Kaffe
16.00: Velkommen til Business Angels Syddanmark
16.30: En række udvalgte virksomheder fra forskellige brancher får mulighed for at præsentere deres business case for investorerne.
17.30: Netværk
18.30: Tak for i dag

Deltagelse i arrangementet er gratis for medlemmer af DIRA og Business Angels netværket. Tilmelding kan ske på DIRA’s hjemmeside .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083