23948sdkhjf

Universal Robots vokser eksplosivt

Den lille blå robot-arm fra Universal Robots fortsætter med at skrive nye kapitler til det fynske eventyr.
Robotfirmaet præsterer nye imponerende væksttal i sit seneste regnskab, hvor omsætningen er øget med 90 mio. kr., og overskuddet er mere end fordoblet til næsten 21 mio. kr. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Men eventyret er kun lige begyndt, siger administrerende direktør Enrico Krog Iversen:

- Det er lykkedes os at tjene de penge, vi skal bruge til at investere i nye produkter og nye markeder, så vi kan fortsætte udviklingen. Vi er jo kun lige startet.

Det er langtfra kun på bundlinjen og på salgstallene, at virksomhedens succes er tydelig. Direktøren har i øjeblikket 20 ledige stillinger i firmaets hovedkontor på Energivej i Odense og i udlandet, og han forventer at skulle ansætte mindst 50 nye medarbejdere alene i år.

Dermed vil virksomheden, som blev etableret i 2008 med fem ansatte, nå tæt på 200 medarbejdere i år.

Samtidigt er de små fleksible robotarme UR5, UR10 og den nye UR3 allerede nu så stor en succes på verdens¬markedet, at firmaet reelt set kan sætte et stort nul ud for gældsposten i regnskabet.
En usædvanlig bedrift for en ung virksomhed i en branche, som kræver masser af innovation og udvikling. Poster som tynger i regnskabsbøgerne, understreger firmaets bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen.

- Vi har ingen gæld. Det er helt unikt, og jeg skal da ærligt indrømme, at jeg ikke havde set det komme, da jeg blev budt på kaffe og brød hos stifterne på SDU for blot 10 år siden, siger formanden, som har været med siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109