23948sdkhjf

Flyvende start for komponentfirma

På under et år har UAV Components, der leverer komponenter til droner, rundet en millionomsætning.
10 ansatte, 1.000 nye kvadratmeter til produktion og kontor samt kunder blandt verdens største droneproducenter. Det er gået stærkt for UAV Components, som leverer komponenter til droner. Meget stærkt.

- Firmaet er mindre end et år gammelt. Selvom vi har brugt lang tid på at få produkterne i søen, er vi allerede underleverandør til mange af de store, siger Johan Nielsen, CEO i UAV Components, til Electronic Supply.

Firmaet udvikler og markedsfører alle produkter selv. På adressen i Brøndby står medarbejderne for design, udvikling samt montage og programmering af komponenterne, firmaet får produceret på fabrikker i Tjekkiet og Estland.

Stort potentiale i sikkerhed
Succesen bygger blandt andet på de erfaringer, UAV Components har taget med sig som spin off af Danish Aviation Systems, der i 2009 var blandt de første danske firmaer, som begyndte at bygge hele droner.

Ambitionen er at være med til at skabe verdens mest sikre droner, så relevans og anvendelse af de flyvende maskiner bliver hjulpet på vej. Ifølge EU kan der frem til 2050 blive skabt op til 150.000 arbejdspladser relateret til dronerne, og den efterspørgsel sigter man mod at få del i. Sikkerhed og driftssikkerhed er derfor omdrejningspunktet i UAV Components.

- Vores kunder er professionelle, som køber dyre maskiner og derfor har høje krav. Så vi arbejder hele tiden på at udvikle nye komponenter.

Nogle af de typiske sikkerhedsfaktorer handler om, hvordan man undgår, at dronerne forstyrrer flytrafikken, at de ikke kolliderer med ejendomme, og at de ikke pludseligt styrter ned i en menneskemængde.

Strikse regler er godt
- Det er muligt at skabe et marked i Danmark ved at se på sikkerhedsaspekterne ved droner. Ligesom Volvo er det med biler, forklarer Johan Nielsen.

Derfor ser direktøren også mange fordele ved de danske myndigheders håndtering af droner:

- Trafikstyrelsen er meget åbne overfor råd og forslag fra branchen. De reviderer deres bestemmelser hurtigt i takt med teknologien. At de samtidig er strikse er godt, fordi det underbygger udviklingen af mere sikre produkter.

Samtidig glæder han sig over, at der fra myndighedernes side bliver satset på at skabe fundamentet til en dansk droneindustri. Blandt andet med det nyligt etablerede UAS Test Center i Odense Lufthavn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095