23948sdkhjf

Laser-iværksætter opruster

Den lille laservirksomhed Norlase har ansat fuldtidsmedarbejder nummer to og modtager det største støttebeløb i EU-projekt for små og mellemstore virksomheder.
Halvandet år gamle Norlase ved Risø har
Teknologien giver muligheder
Norlase har fokus på den type laser, der anvendes til at diagnosticere øjensygdomme. Laseren er del af et apparat, der kigger ind i det indre af øjet for at diagnosticere eksempelvis diabetes. Her er farven på laseren af afgørende for laserens egenskaber.

- I volumen er vores laser nemmere og billigere at producere. Derudover sidder vi med en teknologi, hvor vi vil let kan skifte laserens farve, og så åbner der sig flere og nye muligheder, tilføjer Peter Skovgaard.
nu rundet to fuldtidsansatte, to deltidsansatte og en gruppe frivillige.

Virksomheden, der udvikler laserteknologi, har netop fået 375.000 kroner i EU-støtte gennem SMV-instrumentet under Horizon 2020.

- Den specifikke type laser er allerede på markedet, og der er stor konkurrence på det marked lige nu, men vores laser adskiller sig fra de eksisterende. Den er eksempelvis støjsvag, og det gør billedet meget skarpere og gør diagnostikken helt anderledes nøjagtig, forklarer Peter Skovgaard, administrerende direktør hos Norlase. firmaet har patent til teknologien, som oprindeligt er opfundet og udviklet af DTU Fotonik på Risø.

Slutter ikke her
De 375.000 kroner, Norlase har modtaget i EU-støtte, skal bruges til at skrive næste ansøgning til SMV-instrumentet.

- Den pulje er selvfølgelig ikke det, der er interessant. Det, der er interessant, er, at det kvalificerer dem til at få flere millioner i Fase 2. Og det er de penge, der er interessante. Og chancen for at få de penge er forholdsvis stor, når man først er gået igennem Fase 1, forklarer Thomas Elmbæk Knudsen, der er partner i firmaet Innovayt, der har hjulpet med at udarbejde ansøgningen til SMV-instrumentet.

Norlase går efter mellem 7,5 og 15 millioner kroner, hvilket blandt andet, hvis alt går, som det skal, vil gå til at sikre og risikominimere deres værdikæde.

Original artikel: http://www.zealanddenmark.eu/blog/nyhed/...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062