23948sdkhjf

Ny flygigant har kig på Danmark

Airbus overvejer at teste militære droner i testcentret, UAS Denmark i Odense.
Endnu en flygigant kan være på vej til lufthavnen i Odense, HCA Airport. Det skriver Børsen.

I midten af marts underskrev Boeing en aftale om at
Den vil Airbus teste
Scout T-50 kan flyve i op til ti timer og skyde en fart på 180 km/t med en last af 10 kilo fotoudstyr. Dronen har et vingefang på fire meter og vejer 45 kg.
teste store droner på det danske dronetestcenter i Odense, UAS Test Center Denmark. Nu overvejer Airbus at gøre det samme.

Flygigantens militærdivision har således været i Odense for at se nærmere på faciliteterne og mulighederne. Airbus skal teste sin Scout T-50, der hovedsageligt har militære anvendelsesmuligheder, efter sommerferien. Og her er det danske dronetestcenter altså i spil.

Tilstedeværelsen kan vokse
Airbus vil ikke løfte sløret for, hvor stort et muligt engagement i Odense bliver:

- I starten leder vi efter et sted, vi kan teste. Men ubemandede fly er et kraftigt voksende område, og vi forventer mange flere testflyvninger i de kommende år. Da vil vi få brug for en stærkere tilstedeværelse, hvor det giver bedst mening, siger Kieran Daly, pressechef hos Airbus Defence & Space, til Børsen.

HCA Airport er interessant, fordi testflyvning af de ubemandede fly ikke må ske, hvor der også er bemandede fly i luftrummet. Odense er i konkurrence med lufthavne i Wales og Spanien, hvor der er lignende muligheder for drone-testflyvninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11