23948sdkhjf

M-tec har vind i sejlene

Nu banker kunderne selv på døren hos M-tec Production. Stor produktion til succesfuldt søsterselskab trækker også aktiviteten op på fabrikken i Pandrup.
Den nordjyske elektronikleverandør er kommet gennem 2014 med endnu et overskud i millionklassen og en stor stigning i bruttofortjenesten.

- Der er vind i sejlene hos kunderne igen, så der ligger nogle gode ordrer i virksomheden, forklarer direktør Svend Mousten Hansen til Electronic Supply og fortsætter:

- Vi har ikke kørende sælgere, så ordrerne er kommet uden, at vi selv har gjort så meget for det. Kunderne kommer selv banker på.

M-tec Production servicerer primært nordjyske virksomheder, og Svend Mousten Hansen forklarer den pæne ordreindgang med virksomhedens gode rygte i branchen.

Kapaciteten er fordoblet
I 2014 har M-tec Production blandt andet investeret 10 mio. kr. i en ny fuldautomatisk japansk montagerobot. Den rummer lodde- og montagearme, der med ekstrem hastighed sætter komponenter på printplader – kapaciteten lyder på en million i døgnet.

Robotten har betydet en forøgelse af medarbejderstaben, fordi maskinen er afhængig af en robotoperatør, der sikrer den nødvendige forsyning af komponenter.

De to nye Fuji-linjer, som har erstattet tre linjer af ældre dato, har givet firmaet dobbelt så meget kapacitet. Den større montagekapacitet betyder, at firmaet dels kan stå for produktion til det succesfulde søsterselskab M-tec Trackunit, dels at man kan sælge overskudskapaciteten.

Cirka 30 procent af SMD-kapaciteten hos M-tec Production sidder M-tec Trackunit på i dag. Firmaet sælger udstyr til flådestyring, der skal hjælpe transportvirksomheder med at få overblik over køretøjernes position og driftsstatus.

Søsterselskabs succes smitter af
Udsigt til en markant større produktion hos M-tec Trackunit efter, at firmaet har indgået store ordrer med blandt andet den amerikanske gigant Lojack, giver også vækstforventninger hos M-tec Production.

- De skal have lavet en masse bokse. Og går det godt for Trackunit, så kan de måske komme op og tage 60 procent af produktionen hos M-Tec produktion, forklarer Svend Mousten Hansen, som derfor har god grund til at se lyst på fremtiden:

- 2015 er meget mere lovende end 2014, og end 2014-regnskabet viser. Jeg spår en meget positiv fremgang.

M-tec Production er underleverandør af elektronik- og mekanik-løsninger til industrielle kunder og produktudviklere. I Pandrup råder firmaet over udviklings- og produktionsfaciliteter og effektive SMD-montagelinjer. På elektronikområdet arbejder man blandt andet med SMD-montage og prototypefremstilling. Inden for mekanik er produktudvikling og produktmodning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093