23948sdkhjf

SKAT vil droppe girokort på 1 øre

Skatteministeren vil indføre en bagatelgrænse for opkrævning og udbetaling af små beløb, der ikke står mål med omkostningerne.
Et girokort med en opkrævning på 1 øre, eller en check med udbetaling af samme beløb. Det har flere borgere fået ind af brevsprækken, hvor overskydende eller manglende indbetalinger skal afregnes.

Det vil skatteminister Benny Engelbrecht have ændret. Derfor har han bedt Skatteministeriet og SKAT se på forslag til nye regler på området.

- Vi har set eksempler på, at borgere og virksomheder har modtaget girokortopkrævninger eller checks med udbetaling af meget små beløb. Så små, at det for mange danskere virker molboagtigt. Og det kan jeg sådan set godt forstå. Eksempelvis hvis det koster mere at udstede og indløse en check, end det beløb der udbetales på checken, siger skatteminister Benny Engelbrecht (S) og varsler ændringer på området.

Papirløsninger er dyre
Der er i dag ikke en generel grænse i forhold til, hvor lave beløb SKAT skal opkræve henholdsvis tilbagebetale til borgere og virksomheder. SKAT kan derfor som udgangspunkt ikke undlade at udbetale og opkræve selv ganske små beløb til borgere og virksomheder.

Det er især de situationer, hvor der ikke anvendes digitale kanaler, herunder NemKonti, til opkrævninger og udbetalinger, hvor det kan opleves, at omkostningerne ikke står mål med beløbet.

Skatteministeren har derfor bedt Skatteministeriet og SKAT om at afdække, på hvilke områder SKAT udbetaler eller opkræver mindre beløb og se på mulighederne for forenklinger, fx ved indførelse af bagatelgrænser.

Vil finde en bedre måde
- SKAT sender hver dag tusindvis af meddelelser om udbetaling eller opkrævning til borgere og virksomheder. Og SKAT er rigtig godt kørende på det område. Men hvis vi kan se eksempler, hvor reglerne eller SKAT har en praksis, som for borgerne og virksomhederne ikke giver mening, så skal vi selvfølgelig se på, om vi ikke kan gøre det på en bedre måde, siger skatteministeren.

Arbejdet går nu i gang. Der skal blandt andet ses på virksomhedernes skattekonto, personskatteområdet og inddrivelsesområdet, hvor der i visse situationer sker fysisk opkrævning eller udbetaling.

Arbejdet skal blandt andet give et overblik over, hvilke eventuelle ændringer der kan gennemføres administrativt, og hvilke der i givet fald kræver en lovændring. Når det er gennemført, skal det overvejes, hvordan eventuelle forenklinger kan gennemføres.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219