23948sdkhjf

Kort nyt fra elektronikbranchen

Electronic Supply samler kort nyt fra elektronikbranchen i udlandet. Læs i dag om bl.a. Kitron, Nokia, Note, PartnerTech, Saab og IKEA.
Beijer Electronics holder niveauet
Nettoomsætningen steg til 351,8 mio. svenske kroner (346,1) i 1. kvartal 2015 hos svenske Beijer Electronics. Driftsresultatet var 26,7 mio. svenske kroner (26,2), og overskuddet efter skat var ligesom samme periode sidste år på 15,1 mio. svenske kroner.

IDC-forretningen øgede salget med næsten 30 procent og driftsresultatet med over 20 procent. Til gengæld havde IAS-segmentet et udfordrende salg, hvor vigende salg i USA trak ned.

IKEA sætter strøm til møblerne
Amerikanske Integrated Device Technology (IDT) skal indbygge trådløs strømopladning i møbelgiganten IKEAs møbler.

P9030-enheden, som lever op til Wireless Power Consortium's (WPC) Qi-standard, har en 5W single-chip løsning.

Aftalen, som netop er indgået, omfatter nye borde og lamper. Produkterne bliver i første omgang tilgængelige i Nordamerika og Europa.

Kitron øger igen overskuddet
Kitrons omsætning var i 1. kvartal af 2015 på 471 mio. norske kroner (436). EBIT var 20,8 mio. norske kroner (2). Overskuddet løb op i 13,6 mio. norske kroner (-1,7 mio. norske kroner)
Fremgangen tilskrives stigende omsætning og kostreducerende initiativer. Samtidig har den norske elektronikkoncern hentet vigtige ordrer i løbet af 1. kvartal.

I 2015 som helhed forventer Kitron vækst og en klart forbedret profitabilitet. Stigende efterspørgsel fra forsvar- og rumfartssektorerne i USA og Norge, energi- og telekom samt industrien trækker væksten.

Nokia pønser på mobil-comeback
Nokia solgte sin mobil-forretning til Microsoft i 2013. Men nu skulle den finske telekom-virksomhed være på vej tilbage på mobiltelefon-markedet.

Allerede næste år skulle Nokia være klar til igen at træde ind på markedet. (Kilde: recode.net)

Fremgang for svenske EMS-producent
Note kom ud af 1. kvartal 2015 med stigende omsætning, driftsresultat og overskud.

Omsætningen var 275,3 mio. svenske kroner (232,8), driftsresultatet udgjorde 11,9 mio. svenske kroner (5,8) og overskuddet efter skat var 9,3 mio. svenske kroner (3,1).

Notes sag voksede på samtlige markeder. Ordrebeholdningen ved udgangen af 1. kvartal 2015 giver forventninger om en positiv salgsvækst fremadrettet.

Underskud hos PartnerTech
Den svenske EMS-producent øgede nettoomsætningen til 626 mio. svenske kroner i 1. kvartal 2015 (548). Driftsresultatet var 2 mio. svenske kroner (1). PartnerTechs resultat i 1. kvartal var et under skud på -2 mio. svenske kroner (-2).

Tilbageholdend i markedet betød, at PartnerTech ikke indfriede forventningerne. Til gengæld er der fremgang at spore. Blandt andet inden for forsvarssegmentet og cleantech-området.

Saab sælger Gripen-våben til Brasilien
Svenske Saab har indgået en kontrakt med det brasilianske forsvarsministerium om vågen til kampflyet Gripen. Værdien af ordren er på anslået 245 mio. dollar. Ordren ventes at blive booked af Saab i anden halvdel af 2015.

Våbenhandlen inkluderede våbenleverancer til Brasiliens Gripen-fly fra Saab og leverandører, der er blevet udvalgt af kunden. Våbenleverancerne sker i forbindelse med leverancerne af Gripen-kampfly til det brasilianske luftvåben.

Kontrakten kommer til den kontrakt med Brasilien om udvikling og produktion af 36 Gripen-fly, der blev annonceret i oktober 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078