23948sdkhjf

Hadsten-virksomhed sender 70 intelligente senge til Randers´ hospital

Intelligente hospitalssenge fra K.R. Hospitalsudstyr ruller i øjeblikket ind på Regionshospitalet Randers.
Knap 70 traditionelle senge på Regionshospitalet Randers er sendt på pension. Den bliver erstattet af en nyudviklet seng, Opus 5, som er udviklet af Hadsten-virksomheden K.R. Hospitalsudstyr, som har sat sengen i produktion i tæt samarbejde med hospitalets innovationsafdeling.

K.R. Hospitalsudstyr lagde i efteråret 2014 sidste hånd på udviklingen af "Fremtidens Intelligente Hospitalsseng". Projektet er løbet siden 2008, hvor Region Midtjylland og Regionshospitalet i Randers inviterede en række leverandører til et offentlig-privat samarbejde om at udvikle sengen.

På længere sigt er det planen, at sengen skal være digital, og den er derfor forberedt til forskellige former for sensorer og andet digitalt udstyr til for eksempel vejning i forbindelse med ordination af medicin og overvågning af patienten.

Til gavn for patienter og personale
Opus 5 kan blandt andet laves om til en stol, sådan at patienten kan stige ud af fodenden på samme måde, som når man rejser sig fra sin lænestol.

Særligt nyopererede patienter har gavn af stole-funktionen, når de skal ud af sengen første gang. Samtidig er det godt for både åndedræt og kredsløb, at patienter, som ligger meget i sengen, kan sidde mere oprejst. Samtidig får patienter en mere ligeværdig dialog med personalet, samt lettere ved at spise i sengen uden at spilde.

Også personalet på Regionshospitalet Randers har gavn af de nye senge, når patienter skal vendes, fordi sengen kan vippes 10 grader til siderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047