23948sdkhjf

Det sker: Danish Sound Day

Innovationsnetværket Dansk Lyd sætter den 8. maj fokus på den voksende danske lydbranche med Danish Sound Day 2015.
De sidste 10 år er den danske lydbranche vokset over 50 procent, og eksportandelen af branchens samlede omsætning på næsten 14 mia. kr. er hele 85 procent. Og når man kigger på de helt unge talenter, der har meldt sig på banen til arrangementet Danish Sound Day 2015 ’Start Up Award’ og ’Young researcher Award’, er der ikke tvivl om, at væksten kommer til at fortsætte. Hvis altså Danmark forstår at skabe og fastholde unge og nye talenter.

Søren Cajus, Chefkonsulent i DI ITEK og en af dagens oplægsholdere forklarer:

- Som det er nu har Danmark en førende position
Det kan du høre:
Danish Sound Day 2015 folder sig ud fredag den 8. maj på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (det gamle Radiohuset).

Oplægsholderne er - ud over Søren Cajus og Thomas Bjerre - blandt andet direktør i Innovationsnetværket Dansk Lyd, Jan Larsen; Martin Thorborg, der vil fortælle, hvordan man får succes gennem innovation og netværk; Christel Schaldemose, MEP (S), der vil give sit bud på, hvordan man fra politisk hold kan sikre den fortsatte succes.
indenfor både forskning, udvikling og produktion indenfor lyd. Fundamentet og rammerne er fine, men det kræver ufatteligt meget at fastholde denne position. Ingeniørfaget har udfordringer med at tiltrække de dygtigste unge mennesker, og vi er bekymrede for, om vi fortsat kan få nok dygtige forskere.

Tillid og samarbejde er absolut nødvendigt
Ifølge en anden oplægsholder, Thomas Bjerre, Presse og mediechef i Innovationsfonden afhænger den fortsatte vækst ikke kun af, om vi får talenter nok til at søge ingeniørvejen. Det afhænger også af om branchens aktører til fulde forstår at udnytte de muligheder – og honorere de krav - som samarbejder på tværs af lande og sektorer stiller.

- Stort set al viden bliver udviklet i samarbejder. Her smelter indsigt og praktik sammen. Basis for et godt samarbejde er, at man deler fortrolig viden. Der skal bygges en tillid op, og man skal acceptere, at man er nødt til at afgive kontrol med en del af den viden, man selv ligger inde med. Det kan betragtes som en kampsport, hvor man på én og samme tid sætter noget på spil og respekterer partnerens kunnen, viden og erfaring. Den slags kræver træning. Og det er en træning, som man udelukkende kan få ved at være en del af sådanne processer, siger Thomas Bjerre.

Siden 2009 har Innovationsnetværket Dansk Lyd gennem innovationsprojekter, konferencer, workshops og internationale aktiviteter stået som en vigtig spiller i udviklingen af den danske lydbranche.

Danish Sound Day 2015 - fredag den 8. maj kl. 9-16.30 - Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Rosenørns Allé 22, Frederiksberg C.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078