23948sdkhjf

Rekordstor telekommunikationsopgave til Semco

Dong Energy sender opgave til 100 mio. kr. til ingeniørfirmaet Semco Maritime.
Etableringen af en ny telekommunikations-infrastruktur i Nordsøen bliver lagt i hænderne på danske Semco Maritime. Og det er vel at mærke firmaets største enkelt telekommunikationsordre nogensinde på offshore vind-området.

Dong Energy har valgt ingeniørfirmaet som vinder af den op til 100 mio. kr. store opgave efter en udbudsproces med adskillige prækvalificerede firmaer.

- Vi er stolte over, at Dong Energy igen har valgt Semco Maritime. Denne gang omkring fire vindmølleparker i den britiske sektor af Nordsøen. Siden vores første succesfulde erfaringer med at levere telekommunikationsløsninger til offshore vindindustrien i 2011 - London Array, Fase 1 – har vi færdiggjort en lang række projekter for Dong Energy og andre store operatører i England, Tyskland, Belgien og Danmark, udtaler Senior Vice President Henrik Lunde, Semco Maritime.

Komponenter fra kendte leverandører
Opgaven falder under Semco Maritimes Product & Technology-division. Firmaet har nu ansvaret helt fra indkøb af komponenter til den endelige idriftsættelse og efterfølgende service:

- Vi køber hardware hos underleverandører. Så laver vi selv design og tegninger på, hvor elementerne skal sidde og installeres, samt hvordan det hele kommer til at arbejde sammen i en samlet pakke. Det er vores ansvar at lave denne integration og samlet test med mere, forklarer Henrik Lunde til Electronic Supply.

Komponenterne kommer fra store, kendte leverandører som Alcatel-Lucent, Cisco på netærksløsningen, mens det vigtigste komponent - Tetra-systemet - kommer fra en fransk underleverandør, forklarer Henrik Lunde.

Projektet går i gang nu og er tidsmæssigt fordelt på de fire offshore vindmølleparker, som skal etableres. De to første skal laves i 2015. Den tredje bliver startet i 2015 og strækker sig ind i 2016, mens den sidste bliver startet op i 2016 og strækker sig ind i 2017.

Ordren indeholder:
Ordren omfatter opbygning af inter-field og offshore-til-onshore kommunikationsnetværk for op til fire Dong Energy-drevne vindmølleparker i Nordsøen. Projektet omfatter SemTetra, VHF radiokommunikationssystemer, datanetværk, PABX, telefonsystemer, Line of Sight-systemer ogautomatisk identifikationssystemer til sikkerhed. Den dækker også installations af Semco Maritimes patenterede SemTetra Air repeater-løsninger , der giver servicepersonale mulighed for at kommunikere inde fra en vindmølle.

Arbejdet omfatter design, indkøb, production, in-house tests, pakning og forsendelse samt installation, idriftsættelse, endelig on- og offshore test samt efter-salg service, når telekommunikationsløsningerne er installeret offshore. Telekommunikationsinfrastrukturen lever op til kommunikations- og sikkerhedskrav for service- og vedligeholdelsespersonale, der arbejder i det barske offshore-miljø.

Opgaven kan løbe op i samlet 100 mio. kr. afhængigt af, hvornår Dong Energy vælger af udrulle aftalens forskellige elementer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078