23948sdkhjf

På sporet af noget stort

M-tec Trackunit har udsigt til at sælge mellem tre og fire gange så mange enheder i år som i 2014.
Stigende salg gør gode tider bedre i Pandrup. Teknologivirksomheden M-tec Trackunit solgte sidste år omkring 30.000 enheder med telematik-løsninger, passende kaldet ”trackunits”. Mellem 4.000 og 5.000 styk gik til danske kunder, mens resten blev fordelt på kunder over hele verden. I alt sikrede det firmaet et overskud før skat på 17,9 mio. kr., lige over 5 mio. kr. mere end året før.

I år bliver der tale om helt andre størrelser.

Med store internationale ordrer i hånden kommer salget til at ligge på mellem 80.000 og 100.000 enheder i år, fortæller direktør Svend Mousten Hansen til Electronic Supply. Og næste år forventer han, at salget når samme høje niveau.

Abonnementer har stigende betydning
Men salget er ikke det eneste, der skæpper i kassen hos M-tec Trackunit. Med hver solgt trackunit-enhed følger et abonnement, der giver kunden – primært udlejere af entreprenørmaskiner og OEM-producenter - oversigt over den enkelte maskines drifts, vedligeholdelsesstatus og geografiske placering.

- Det har en akkumulerende effekt, fordi der dels er salg af hardware et år plus abonnementer, der jo løber over en række år, forklarer Svend Mousten Hansen.

Så selvom en række af de maskiner, firmaets trackunits er monteret på, bliver udfaset og abonnementet dermed bortfalder, udgør abonnementer en stadig stigende del af forretningen. For alene siden 2012 er der produceret over 100.000 af de små bokse med telematik-løsninger, og i dag benytter over 3.500 virksomheder sig af løsningen.

Populært hos mange kundegrupper
Kunderne, der aftager det stadig stigende
Succesen er godt for søsterselskabet
Det stigende antal enheder bliver produceret hos søsterselskabet M-tec Production.

Her optager de mange trackunits i dag 30 procent af kapaciteten hos produktionsselskabet. Med udsigt til den store stigning i salget hos M-tec Trackunit kan firmaet komme op på at lægge beslag på hele 60 procent af kapaciteten hos M-tec Production.
antal trackunits, er opdelt på tre grupper. Den direkte handel, forhandler-kunder og så OEM-kunderne, altså virksomheder der producerer entreprenørmaskiner, som så bliver solgt fra fabrikkens side med trackunits monteret.

- Det kan eksempelvis være en udlejer, der beder om, at de fra fabrikkens side monterer vores bokse. Sim kort i boksene sender så alle data via det lokale netværk til serverne her hos M-tec. Herfra kommer det ind i en database, som kunden så har adgang til via internettet, forklarer Svend Mousten Hansen.

Omsætning og indtjening ventes derfor at vokse i 2015, hvor salget og produktionen af trackunits bare stiger og stiger, ligesom den voksende abonnementsportefølje bidrager positivt til udviklingen.

På verdensplan giver succesen arbejde til cirka 30 medarbejdere hos M-tec Trackunit. Men da al produktionen sker i søsterselskabet M-tec Production, er der tale om udvikling, salg, ordrebehandling, support, økonomi mm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078