23948sdkhjf

Amerikansk gigant vælger danske M-tec

Aftale med LoJack giver nordjyske M-tec Trackunit et gennembrud på det nordamerikanske marked. Salget ventes at runde 100.000 enheder allerede i år.
Teknologivirksomheden M-tec Trackunit har fået en fod, eller rettere sin telematik-løsning kaldet ”trackunit”, indenfor på det attraktive nordamerikanske marked.

Det danske firma har indgået en aftale med amerikanske LoJack Corporation om salg af selskabets produkter på det amerikanske marked. Samarbejdet betyder en markant vækst i salget af trackunits, fortæller direktør Svend Mousten Hansen til Electronic Supply.

Hvor firmaet sidste år solgte 30.000 enheder, forventer Trackunit-direktøren nu, at man i år lander et sted mellem 80.000 og 100.000 solgte trackunits. I 2016 ventes salget at nå samme antal.

Aftale med verdens største
- LoJack valgte os, fordi vi har et nyt produkt med de funktioner, der var brug for til de maskiner, de bruger. I Nordamerika kræver man et 3G-produkt. Det er et krav for at komme ind på markedet, og da vi stod med et nyudviklet produkt passede det hele sammen, forklarer Svend Mousten Hansen og tilføjer, at det også er en vigtig parameter, at firmaet selv råder over hele værdikæden i produktionen og derfor let kan tilpasse sig forskellige ønsker.

Konkret har samarbejdet med LoJack sikret M-tec Trackunit en aftale med verdens største maskinudlejer, United Rental. Den amerikanske gigant skal montere 160.000 telematik-enheder i 2015. Her er M-tec blevet anden leverandør efter firmaet ZTR.

- Trackunit er nu i gang med at lave prøvemonteringer med 4.000 enheder og vi forventer at få yderligere ordrer, når det viser sig at fungere som det skal. Kan vi få 50.000 enheder er det da fint, siger Svend Mousten Hansen med spøgende stemme.

LoJack åbner millionmarked
- Vi er meget glade for at være leverandør nummer to til verdens største underleverandør. At vi kommer ind udefra, mens ZTR er på hjemmebane i USA, skyldes, at vi nu har LoJack i hånden. Det giver adgang til markedet, da de har serviceorganisationen, der står bag, siger Svend Mousten Hansen og fortsætter:

- Tidligere har vi alene prøvet at få en aftale med United Rental - uden held. Men når først LoJack begynder at sælge vores produkt til United Rental, spreder det sig som ringe i vandet og giver adgang til andre kunder. Mange ser på United Rental og gør som dem.

Der er dog flere årsager til, at Nordamerika ser ud til at blive et særdeles vigtigt marked for Trackunit.

- Alene i Nordamerika er potentialet på maskinområdet lige så stort som resten af verden. Derfor skal vi først sikre os, at samarbejdet kører på det marked. Derefter kan vi så bevæge os ud på andre markeder sammen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078