23948sdkhjf

LED-Fabrikken konkurs

Den fynske distributør og designer af LED-løsninger, LED-Fabrikken, er blevet erklæret konkurs ved Skifteretten i Odense.
Den 21. april modtog Skifteretten i Odense konkursbegæring for LED af 30.3.2015 A/S (tidl. LED-Fabrikken A/S). Den 4. maj tog retten så firmaet under konkursbehandling.

På daværende tidspunkt var alle ansættelsesforhold ophørt eller opsagt, oplyser kurator i sagen, advokat Anders Hammer Hansen fra advokatfirmaet Brockstedt-Kaalund, til Electronic Supply og uddyber, at konkursbegæringen kom fra lønmodtagersiden:

- Konkursbegæringen blev indgivet af en fagforening på vegne af et lønmodtagerkrav, der ikke kunne honoreres, siger Anders Hammer Hansen.

Firmaet, som havde adresse i Tommerup på Fyn, designede og distribuerede avanceret LED-belysning til B2B segmentet.

Eksperthjælp før konkursen
Konkurserklæringen er kommet efter, at firmaets ledelse har undersøgt aktiverne.

- Virksomheden har forud for konkursen haft rekvireret assistance hos Dansk Rekonstruktion, der på vegne af virksomheden har foretaget vurdering af virksomhedens aktiver, hvorefter virksomhedens aktiver er blevet overdraget til Nem-Led Erhverv ApS ultimo marts 2015, siger kurator.

Umiddelbart efter overdragelsen er firmanavnet ændret til LED af 30.3.2015 A/S, som det også var, da skifteretten modtog konkursbegæringen.

Stort underskud forud for konkursen
LED-Fabrikken A/S’ sidste offentliggjorte årsrapport dækker 2013/2014. Heri fremgår det blandt andet, at firmaets resultat før skat var et underskud på -3,65 mio. kr.

I årsrapporten tager selskabets revisor også en række forbehold. Blandt andet fremgår det, at der ikke er modtaget tilstrækkeligt revisionsbevis for, at selskabet har de nødvendige kreditfaciliteter til at videreføre driften.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532