23948sdkhjf

Hundredevis af job til Odense-firma og underleverandører

Falck Schmidt Defence Systems skal ansætte i stor stil takket være opgave på Forsvarets nye mandskabsvogne. Underleverandørne har også grund til at gnide sig i hænderne.
Da Forsvaret sidste uge valgte den internationale koncern General Dynamics som leverandør af nye pansrede mandskabsvogne vakte det glæde hos Falck Schmidt Defence Systems i Odense. For et tæt samarbejde med General Dynamics betyder, at den store ordre er lig omsætning og arbejdspladser på fabrikken i Odense.

Der er spekuleret i, at projektet vil betyde 300 nye danske job . Hvor mange arbejdspladser, der præcis bliver skabt hos Falck Schmidt Defence Systems og de mange underleverandører, er dog stadig et åbent spørgsmål. For det er kun købet af Piranha 5-mandskabsvognene, der nu er godkendt.

Først om en uges tid, når kontrakten bliver endeligt underskrevet, vil det stå klart, hvor mange pansrede mandskabsvogne forsvaret skal have. Tallet går fra mindst 205 styk til potentielt 450, fortæller Jan Falck-Schmidt til Electronic Supply. Mens den samlede værdi af kontrakten spænder lige så bredt - mellem tre og fem milliarder kroner samlet - vil den for firmaet i Odense at betyde en omsætning på over 100 mio. kr.

Al elektronik bliver lavet i Odense
Klart er det til gengæld, at Falck Schmidt Defence Systems skal levere al elektronikken med ledningsnet, elbokse og paneler til Piranah 5'erne.

Falck Schmidt Defence Systems skal også stå for den endelige slutmontage med udstyr som våben og kommunikationsudstyr.

- Vi skal også være med til at lave tilpasninger ingeniørmæssigt på nogle af varianterne af køretøjerne som f.eks. ambulancer og kommandoposter. Og så er der også montage af bl.a. morterer, som ikke er valgt endnu, siger Jan Falck-Schmidt.

Opgavens omfang betyder, at der bliver skabt beskæftigelse over en bred kam i firmaet.

- Det gør opgaven meget, meget spændende, at vi skal være med i alle opgavens faser. Vi skal have en masse ufaglærte, hovedsageligt piger, i elektronikproduktionen, integration af køretøjerne giver arbejde til smede og mekanikere, mens udviklings- og tilpasningsdelen kalder på ingeniører, forklarer Jan Falck-Schmidt.

Masser af arbejde til underleverandørerne
Opgaverne på Piranha 5'erne vil også komme et stort antal underleverandører til gode. For Falck Schmidt Defence Systems lægger komponenter, processer med mere ud til underleverandører og står så selv for slutmontage- og integration.

- Generelt er det sådan, at for hver medarbejder, vi ansætter til en given større sag, vil der være to til tre job hos alle underleverandører – afhængigt af typen af opgave og job, siger Jan Falck-Schmidt.

Både Falck Schmidt Defence Systems og General Dynamics har en lang liste af kendte og nye underleverandører. Når Piranah 5-kontrakten er endeligt underskrevet, kommer de mange underdele så i udbud.

Langt hovedparten af de 700 leverandører, firmaet har i sin database, er danske. Det hænger ifølge Jan Falck-Schmidt sammen med, at man dels er forpligtet til i videst muligt omfang at bruge danske leverandører, dels at danske firmaer er godt med, når man har det kommer til konkurrencedygtige priser, når høje transportomkostninger i udlandet bliver holdt op mod de danske produktionsomkostninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095