23948sdkhjf

Direktør: Derfor flytter vi produktionen til Kina

Spectralinks afdeling i Horsens forbliver et internationalt knudepunkt, når DECT-produktionen forsvinder fra byen.
Mandag blev de ansatte hos Spectralink i Horsens underrettet om, at produktionen af DECT-produkter bliver flyttet fra Horsens til Kina.

Læs også: Telefabrik lukker produktionen i Horsens

Nedlukningen af den danske produktion betyder, at 48 stillinger forsvinder i produktion og backup-funktioner. Produktionen overgår til samarbejdspartneren i Kina, In-Tech, der i forvejen fremstiller Spectralinks Wi-Fi-produkter.

Det danske set-up har mindre værdi
- Vores set-up i Horsens matcher ikke længere vores DECT-produktlinje, som er blevet mere strømlinet og fremover vil komme til at tælle endnu færre produkttyper. Dermed er produktionen i Danmark ikke længere værdiskabende. For at opretholde en produktion skal der et vist back office til, og det, der er nu, har en størrelse, hvor det vil kunne supportere tre gange så meget, forklarer Karsten Omann, Vice President Operations & Service hos Spectralink, til Electronic Supply og fortsætter:

- Vi har tidligere slået meget på low volume og high mix. Dels kan Kina også det i dag, dels er vores portefølje blevet mindre, så mixet passer bedre til udflytning til Kina.

Danmark skal være med til at drive væksten
Men når produktionen rykker til Kina fastholder Spectralink mere end 30 arbejdspladser inden for funktioner som R&D, salg, marketing, teknisk support og G&A, fortæller Karsten Omann:

- I fremtiden ser vi, at Danmark skal være et internationalt knudepunkt for service af kunder i Europa, Afrika, Mellemøsten og Asien, siger Karsten Omann og understreger, at Horsens afdelingen også fremover skal være med til at drive væksten, han forventer på verdensplan.

- Derfor fastholder vi også en lang række funktioner herunder vores udviklingsteam, som er ansvarlig for vores DECT-produktlinje, siger Karsten Omann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095