23948sdkhjf

Ugens Grin: Hårdt arbejde betaler sig - ikke

Få en god start på ugen med mandagens skæve indslag fra redaktionen bag Electronic Supply.
En direktør stod på molen i et lille fiskerleje, da en lille båd med en enlig fisker lagde til kaj. I båden var flere store fisk, og direktøren komplimenterede fiskeren med fangsten og spurgte, hvor lang tid han havde brugt på at fange dem.

- Ikke særlig lang tid, svarede fiskeren.

Direktøren spurgte derefter, hvorfor fiskeren ikke blev længere ude på havet og fangede flere fisk.

- Det her er nok til at forsørge min familie, svarede fiskeren.

- Men hvad bruger du så resten af din tid på?, spurgte direktøren.

- Jeg sover længe, leger med mine børn, sover til middag med min kone, går en tur ned til byen hver aften og får et glas vin og spiller kort med mine venner, svarede fiskeren.

Direktøren tænkte sig om et øjeblik:

- Jeg er direktør i en succesfuld virksomhed, og jeg kan hjælpe dig. Du burde bruge mere tid på havet og tjene til at købe en større båd. Med overskuddet fra den større båd kan du købe flere både og til sidst eje en hel flåde. I stedet for at sælge din fangst til en mellemmand, kan du sælge direkte til fiskefabrikkerne og til sidste kan du åbne din egen fabrik. Du kan flytte til storbyen og have kontrol over både produktion, fabrikation og distribution. Og det bedste ved det hele er, at når tiden er rigtig, så kan du gå på børsen og sælge virksomheden for millioner, forklarede direktøren.

- Men hvor lang tid vil det tage?, spurgte fiskeren.

- Måske 20-25 år, svarede direktøren.

- Og hvad så bagefter?, spurgte fiskeren.

- Så kan du trække dig tilbage til en lille kystby, hvor du kan sove længe hver dag, tage ud at fiske, lege med dine børn, sove til middag med din kone, gå en tur ned til byen og drikke et glas vin og spille kort med vennerne!, svarede direktøren.


Kender du en sjov historie eller en god vittighed?
Electronic Supply opfordrer alle læsere til at sende vittige – gerne brancherelaterede – historier og indslag til redaktionen.

Tip os via mail med ”Ugens Grin” i emnefeltet. Bliver dit bidrag udvalgt, kommer det med i mandagens nyhedsbrev sammen med dit navn og et link til din virksomhed.

Læs flere ugens grin
Den ultimative straf
Definitionen på kapitalisme
Ingeniører med bilproblemer
Opsøgende salg
En god forretningsstrategi
Ungdommens praleri
En velklædt skatteopkræver
En livsgæld
Velovervejet frieri
Den snu inkassator
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109