23948sdkhjf

SE åbner digitalt smeltedigel

Det digitale laboratorium SE Next Step Lab er netop åbnet i Esbjerg.
SE, det tidligere Syd Energi, åbnede torsdag den 21. maj officielt dørene til det digitale smeltedigel, laboratoriet SE Next Step Lab. I det digitale laboratorium kan virksomheder, forskere, offentlige instanser og den enkelte dansker føle på fremtiden. .

I laboratoriet kan du opleve de teknologier, som i nærmeste fremtid skal undervise dine børn via telepresence, koble dig til din læge og dine kollegaer via robotter og gøre din hverdag nemmere ved at tænke selv.

- Her kan du - helt konkret - opleve det digitale samfund, der venter lige om hjørnet. Hvordan kan teknologien give os et bedre liv, og hvordan vil fremtidens teknologier ændre velfærdssystemet, som vi kender det? Mange af de svar kan vi nu finde og føle på ét samlet sted – i Esbjerg, siger it-guru Preben Mejer, som var med til at indvie SE Next Step Lab.


International samarbejde
Laboratoriet åbner som en del af SE Next Step, et omfattende data- og innovationsprojekt under SE-koncernen.

SE Next Step har netop offentliggjort partnerskab med IT-giganten HP. SE har med 266.000 andelshavere et stort datagrundlag og arbejder målrettet med Big Data. Data andelshaverne suppleres med indsigt fra et testpanel på 2.600 husstande.

- SE Next Step høster stigende international interesse. Vi samarbejder med nogle af morgendagens mest lovende digitale tænkere, og nu også med en af verdens førende it-giganter. De tiltrækkes af den unikke digitale infrastruktur, vi har her i Syddanmark, og potentialet er stort for Esbjerg, Region Syddanmark og det danske erhvervsliv generelt. Det nye laboratorium fremviser mange af de teknologier og projekter, som sætter Esbjerg i en digital international superliga, siger administrerende direktør Lisbeth Valther, SE Next Step.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062