23948sdkhjf

Stort nordisk EMS-opkøb under opsejling

Den finske EMS-producent Scanfil er klar til at overtage den svenske kollega Partnertech i millionhandel.
Scanfil er klar til at betale 35 svenske kr. per aktie svarende til en samlet pris på 443 mio. svenske kr. (357 mio. kr.) for Partnertech.

De to største aktionærer i Partnertech, Bure Equity AB og AB Traction, der tilsammen ejer 65,9 procent af aktierne, har allerede accepteret Scanfils tilbud, og Partnertechs bestyrelse opfordrer de resterende aktionærer til at gøre det samme.

- Denne handel vil give Scanfil og også Partnertech muligheden for at udvide sine aktiviteter og servicetilbud til fordel for kunder, investorer og medarbejdere. Det forenede selskab vil blive den klart førende EMS-producent på det nordiske marked med en omfattende service-portfolio og fabriksnetværk med stærk global tilstedeværelse. Scanfil forudser adskillige fordele ved at kombinere de to selskaber og ser frem til at føre den nye gruppe til næste niveau, siger Harri Takanen, bestyrelsesformand hos Scanfil.

Partnertech omsatte i 2014 for 2,2 mia. svenske kr. (1,8 mia. kr.) og kom ud med et underskud efter skat på 55 mio. svenske kr. (44,4 mio. kr.). Specielt virksomhedens aktiviteter inden for metalbearbejdning havde et skidt år, mens det gik bedre for elektronikaktiviteterne.

Mindst 90 procent af aktionærerne hos Partnertech skal acceptere tilbuddet fra Scanfil, for at handlen kan gennemføres.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079