23948sdkhjf

Dansk firma udvikler intelligent håndbold til VM

En lille RFID-chip skal afgøre, om bolden er over stregen, når der næste gang fløjtes op til VM i herrehåndbold.
Allerede inden Joachim Boldsen, Kasper Hvidt og de andre danske spillere har trådt deres første skridt ved det kommende VM i herrehåndbold, har Danmark sat sit præg på slutrunden. Den bold, der spilles med, er nemlig specielt udviklet af det danske iværksætterfirma Goalref, og moderne elektronik skal sikre, at der nu ikke længere er tvivl, om bolden er i mål eller ej. Det skriver Ingeniøren.

- Det er et magnetisk trackingsystem, som er i familie med RFID. Vi bruger rene magnetfelter og ikke radiobølger. Fordelen ved det valg er blandt andet, at magnetfelter ikke påvirkes af vand, siger Jørn Eskildsen fra virksomheden Amfitech, der har været med til at modne produktet sammen med Goalref, til Ingeniøren.

Den specialudviklede bold er udstyret med den lille RFID-chip, som kommunikerer men en række elektronikmoduler, der monteres på målene. Selve chippen bliver først elektrisk aktiv, når den modtager et signal fra målstolperne, og derfor kan man med 100 % sikkerhed afgøre, om bolden har været over stregen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062