23948sdkhjf

Terma tilbage på vækstsporet

Danmarks største leverandør til forsvarsindustrien voksede pænt i 2014/2015. En bugnende ordrebog lover også godt for fremtiden.
Terma omsatte i 2014/2015 for 1,308 mia. kr. mod 1,137 mia. kr. året før svarende til en vækst på 15 procent. Resultat før skat blev 71 mio. kr., og det betød en fremgang på 17 mio. kr.

- Vores indsats for at etablere os på nye markeder i Asien, Mellemøsten og Latinamerika begynder at give resultater i form af konkrete ordrer og en solid pipeline. Da vi samtidig ser et øget behov for igen at investere i forsvarsmateriel i en række vesteuropæiske lande og i USA, tegner fremtiden lysere rent forretningsmæssigt i forhold til de foregående år, som har været præget af finanskrise og tilbageholdenhed med offentlige investeringer, siger Termas administrerende direktør Jens Maaløe, og fortsætter:

- Terma har i det forgangne år styrket salgsorganisationen yderligere. Vi har etableret kontor i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater, og vi forventer formelt af have etableret et selskab inden for kort tid i New Delhi i Indien, hvor vi har været til stede siden 2012. For at styrke vores rumfartsaktiviteter har vi også etableret en afdeling i Harwell i England.

Vigtige ordrer
I løbet af året var Termas ordreindgang på 1,394 mia. kr., og ved udgangen af regnskabsåret havde Terma en samlet ordrebeholdning på 2,567 mia. kr. I løbet af året er der indgået flere større kontrakter på selvbeskyttelsesudstyr til blandt andet det hollandske flyvevåben. Også på radar-området er der sikret betydningsfulde kontrakter med eksempelvis BAE Systems. Derudover har Terma senest landet en stor ordre fra Boeing på kompositdele til koncernens 777-flyserie.

- Der er tale om et gennembrud for vores strategi for udvikling af fabrikken i Grenaa. Sideløbende med produktion af kulfiber- og kompositteknologi til militære fly satser vi også på det kommercielle flymarked. Det har taget en rum tid at blive kvalificeret til at byde inden for dette område, men det har været indsatsen værd, siger Jens Maaløe.

Terma beskæftigede ved udgangen af 2014/2015 1.192 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.584