23948sdkhjf

Atea-direktør sigtet

Bestikkelsessag. Den administrerende direktør i Atea Danmark er sigtet for ikke at have grebet rettidigt ind over for en rejse til Dubai.
Administrerende direktør for Atea Danmark, Morten Felding, står frem og informere om, at han er blandt de sigtede i den opsigtsvækkende bestikkelsessag. Det oplyser Atea i en pressemeddelelse.

Sigtelsen drejer sig alene om ikke at have grebet rettidigt ind over for en rejse til Dubai. Ingen i Ateas ledelse er blandt de seks varetægtsfængslede.

På en tur til Dubai, der var foranlediget af en medarbejder i Region Sjælland, deltog i alt fem personer: En person fra Rigspolitiet, en fra Region Sjælland og tre – nu tidligere – ledende personer fra Atea. Turen til Dubai blev planlagt og bestilt før den nuværende administrerende direktør Morten Felding blev ansat i maj 2014.

Da Morten Felding i efteråret 2014 blev bekendt med turen, stoppede han sådan praksis og indskærpede Ateas regler og forretningspraksis. Det betød blandt andet en skriftlig advarsel til en ledende medarbejder, som siden forlod Atea. Denne medarbejder er nu ansat i samme virksomhed, som de andre tidligere personer i Ateas ledelse, der havde foranlediget turen til Dubai.

- Jeg gjorde mig på det tidspunkt ikke begreb om omfanget. Jeg handlede ud fra en overbevisning om, at jeg ryddede op og satte ind over for dårlig praksis, som omhandlede tidligere medarbejdere, der ikke er her længere. Og en stopper blev der sat. Det har faktisk været medvirkende til, at sagen nu er endt, som den er, skriver administrerende direktør Morten Felding, Atea Danmark, i pressemeddelelsen.

Sigtelsen i sin fulde længde:
Morten Felding sigtes for overtrædelse af straffelovens §122 ved i november 2014, som administrerende direktør for Atea A/S, der havde it-kontrakter med bl.a. Region Sjælland, at have undladt at gribe ind over for, at virksomheden uberettiget forærede medarbejder ved Region Sjælland (navn tilbageholdt grundet navneforbud i sagen) en rejse til Dubai til en værdi af et endnu ukendt beløb, alt for at formå Region Sjælland til at opretholde den forretningsmæssige forbindelse med Atea A/S.
Læs mere om: ATEA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094