23948sdkhjf

Elektronikproducent høster de lavthængende frugter

Målrettet arbejde med optimering af produktionen på flere niveauer er med til at holde produktionsarbejdspladser hos LS Control på Sydsjælland.
Produktion og logistik er i fokus hos LS Control for tiden. Elektronikproducent arbejder fokuseret på at forbedre produktionen via projekt ’Høst de lavthængende frugter’.

Projektet, som bliver gennemført i samarbejde med DI, har kastet flere tiltag af sig. Blandt andet forbedrer firmaet montagen og bevæger sig ad den vej hen imod noget, der minder om flow-montage. Det forklarer medejer samt produktions- og kvalitetschef ved LS Control, Jens-Erik Hegelund, til Electronic Supply.

- Vi har mange produkter, så det er svært at lave en strømlinet LEAN-produktion. Men vi arbejder med hvordan produktiviteten på montagelinjen kan forbedres, siger Jens-Erik Hegelund.

Sammen med to kolleger fra LS Control er han koblet på projekt 'Høst de lavthængende frugter' med ansvar for at holde det i gang og på skinner.

Design kan sikre arbejdspladser
Projektet løber gennem hele virksomheden. I udviklingsafdelingen arbejder man blandt andet på, at nye produkter skal udformes med ’design for manufacturing’-tankegangen for øje. Det gør ganske enkelt produkterne nemmere at producere.

- Vi er interesseret i at holde produktionen i Danmark. Så ved at gøre det nemt at producere her, jo bedre er det. Ved at optimere produkterne kan vi se, at det bedre kan betale sig at holde det herhjemme, siger Jens-Erik Hegelund.

Godt 12 af de 30 medarbejdere, som LS Control har i fabrikken i Gelsted på Sydsjælland, arbejder i montageafdelingen. Når det drejer sig om store styktal outsourcer firmaet også opgaver til Slovakiet og Polen.

Skal ikke genopfinde den dybe tallerken
Processen med at optimere arbejdet kommer også til udtryk i hele LS Controls tilgang til produktionen. Ved at bruge moduler og genbruge, hvor det er muligt, vil firmaet holde sig et mulehår foran konkurrenterne. For i mange tilfælde - både når det gælder software og hardware - kan man genanvende modulerne:

- Vi behøver ikke genopfinde den dybe tallerken hver gang. Kunderne ønsker ofte ens produkter. Også selvom der er tale om forskellige ting, der så skal tilpasses, siger Jens-Erik Hegelund og tilføjer:

- Vi måler og optimerer for at få en virkningsgrad, der er lige ½ procent bedre end konkurrenterne. Det er meget med at være nede i detaljerne og justere på de små parametre for at køre anlæggene optimalt. Det er dét, der er forskelligt mellem kunderne. Men grundlæggende er motoren den samme, og derfor forsøger vi at lave noget, som er modulopbygget.

Projekt 'Høst de lavthængende frugter' løber over otte måneder. Projektet blev sat i gang i marts i år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08